Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поступак против лекарки које су вређале геја

rssBookmark and Share

Куршумлија 23.08.2014. С. Радовић

Поступак, по притужби Стефана Радовића, против лекарки првостепене лекарске комсије Републичког фонда за здрасвствено осигурање (РФЗО) биће спроведен у складу са одредбама Закона о забрани дискриминације, изјавила је за "Јужну Србију" повереница за заштиту равноправности у Србији Невена Петрушић.

Поступак против лекарки које су вређале геја

На овом предмету почеће да се ради већ од понедељка по хитном поступуку јер се Радовићу у међувремену знатно погоршало здравствено стање, па је везан за кревет и под јаком терапијом.

Стефан Радовић (22) из Куршумлије, који се јавно декларисао као хомосексуалац, поднео је притужбу повереници због тешког облика дискриминације од стране председнице првостепене лекарске комисије Републичког фонда за здрасвтвено осигурање др Оливере Јовановић и др Милунке Илић Веселиновић, чланице те комисије.

У притужби Радовић, који је и члан Геј стрејт Алијансе (ГСА), наводи да су га поменуте лекарске вербално напале, вређале и понижавале на основу сексуалне оријентације и то на њиховом радном месту у филијали РФЗО у Куршумлији.

- Поред мишљења од стране чак четири лекара специјалиста о неопходној рехабилитацији због обраде ради компликоване операције промене пола, категорички и дрчно су одбиле да ми одобре лечење, наставивши притом да ме вређају, понижавају и дискриминишу отворено ми се подсмејавајући, говорећи како ме мотком треба протерати из Србије, казао је Радовић

У документу Републичког фонда за здравствено осигурање који је наша медијска кућа имала на увид потврђује се да и поред четири мишљења од стране лекара специјалиста лекарска комисија одбила даље лечење у циљу обраде око промене пола Стефану Радовићу.

Неки медији преносе да је Радовић у међувремену покушао да разговара са директором Ивицом Кожевићем, директором филијале РФЗО у Прокупљу али безуспешно.

Са овим случајем упознат је и заштитник грађана Саша Јанковић као и Геј стрејт алинаска (ГСА) у Београду.

 

Коментара: 1


#   Куршумлија   Стефан Радовић   Невена Петрушић   Саша Јанковић   заштитник грађана   лекарска комисија
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-1)

    Goran, 25.08.2014.:
    ormPa , šta si očekivao pederu . Da ti izadju u susret . Da te leče, pa one žene normalne . I ne treba da leče neče nenormalne


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима