Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У школи уз полицијску пратњу

rssBookmark and Share

30.10.2013. Autor: S.Popović Izvor:JužnaSrbija.Info

Члан ЛГБТ заједнице у Србији Стефан Радовић (21) који се јавно декларисао као хомосексуалац данас је након низа напада на основу сексуалне оријентације и родног идентитета испите у Економској школи у куршумлији полагао уз пратњу полиције.

У школи уз полицијску пратњу

Уз пратњу полиције која је Радовића чекала испрд самог школског дворишта а што је писмено од полицијске станице у Куршумлији тражила директорка Економске школе у том граду Милка Обрадовић он је спроведен до учионице, а по завршетку испита испраћен из школе.

Он ће како нам је потврђено у Економској школи и наредних дана све испите полагати уз полицијску пратњу, а због безбедности неки испити су му чак заказани за суботу када се у школи не одржава настава и нема ниједног ученика.

Стефан Радовић је раније прекинуо редовно школовање зато што је у средњој Економској школи у Куршумлији био вређан, нападан и дискриминисан због своје сексуалне оријентације. Школа му није обезбедила адекватну заштиту чак ни приликом ванредног полагања испита, што је утврдио и заштитник грађана Саша Јанковић као и повереница за заштиту равноправности Невена Петрушић.

Радовић је након последњег у низу бруталног напада и то у самом центру Куршумлије писмено крајем прошле недеље од начелника полицијске станице у Куршумлији, од директора полиције Милорада Вељовића и генерала Младена Курибака, начелника Управе полиције МУП-а Србије због страха за личну безбедност затражио сталну полицијску заштиту.

Коментара: 0


#   Стефан Радовић   Невена Петрушић   Саша Јанковић   заштитник грађана
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима