Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Фашисти славе, имају и зашто

rssBookmark and Share

Београд 01.10.2011. Аutor : e-novine | Photo: Mondo.rs

Заштитник грађана Саша Јанковић изразио је жаљење због, сада већ, чињенице да Србија није безбедно место за оне које се по сексуалној орјентацији разликују од већине *За разлику од невладиних организација, ЛГБТ активиста и малобројних интелектуалаца, србијански друштвени талог, слави, с разлогом, победу над полицијом и државом.

Фашисти славе, имају и зашто

Забрана одржавања Параде поноса због високог безбедносног ризика најдиректније показује колико је висок степен хомофобије у Србији, рекла је повереница за заштиту равноправности Невена Петрушић.

-Немоћ и неспремност државе да заштити Уставом гарантована основна људска права, укључујући и право на мирно окупљање и слободу говора, показују колико се мало учинило свих ових година на промовисању владавине права и културе мира и толеранције, констатовала је Петрушићева.

Заштитник грађана Саша Јанковић изразио је жаљење због, сада већ, чињенице да Србија није безбедно место за оне које се по сексуалној орјентацији разликују од већине. Савет за националну безбедност и Министарство унутрашњих послова, сматра Јанковић, и нису имали шта друго да ураде већ да ту чињеницу признају и констатујју.

-Свако од нас треба да се запита да ли ће сутра, и код кога стварно, морати да иде по дозволу да би се, иако по нечему у мањини, осећао слободно у својој земљи и користиио неко од права загарантованих њеним Уставом, закључио је он.

Организација Жене у црном најоштрије је осудила забрану Параде поноса коју је Министарство унутрашњих послова Србије увило у обланду забране свих скупова за викенд у Београду.

-Посебно обеспокојава то што је безбедност грађана остављена на милост и немилост хулиганима добровољно, уз политичку подршку странака у власти које су све време уочи Параде кокетирале са клерофашистичким организацијама, стварајући атмосферу линча према свему што је другачије и инаугуришући националшовинизам и клерофашизам у владајућу идеологију, наводи се у саопштењу Жена у црном које изражавају бојазан да би клерофашисти, упркос свему, могли да остваре “своје рушилачке намере”.

Центар за развој цивилног друштва (ЦРЦД) оценио је да одлука МУП Србије потврђује чињеницу да су институције државе предале Београд и Србију насилницима и дивљацима чији се учинак видео приликом прошлогодишње Параде поноса.

За разлику од невладиних организација, ЛГБТ активиста и малобројних интелектуалаца, србијански друштвени талог, слави, с разлогом, победу над полицијом и државом. Док клерофашистички “Образ” безобразно саопштава да “отказује Молитвени ход”, упркос томе што је МУП изричито забранио одржавање свих скупова овог викенда. Њихове хомофобне колеге из “Двери српских” поздравили су државне органе који су донели одлуку о забрани Параде поноса. На овај начин “Двери” су, чисто да се зна, директно пружили подршку “голоруком народу на Косову”.

-Наш допринос овом свенародном и државном окретању ка најважнијој теми – одбрани Косова и Метохије огледа се у одлагању Породичне шетње за неки други термин, саопштавају “Двери”. Косовски Срби, дакле, коначно имају за кога да гласају !

Нисмо остали ускраћени ни за писани урадак фашисте Мише Вацића из радикалске пешадије под називом СНП 1389 који су позвали своје малоумне присталице да 2. октобра на улицама “не насилно” (сиц!) прославе Међународни дан борбе против насиља.

Зилоти из “Истинољубља”, верни једино божјим законима, најављују да ће у суботу одржати своју литургијску шетњу, “ако бог да”, чак и ако Прајд буде отказан.

 

 


#   Београд   Невена Петрушић   Саша Јанковић   заштитник грађана   људска права   Савет за националну безбедност
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима