Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Postupak protiv lekarki koje su vređale geja

rssBookmark and Share

Kuršumlija 23.08.2014. S. Radović

Postupak, po pritužbi Stefana Radovića, protiv lekarki prvostepene lekarske komsije Republičkog fonda za zdrasvstveno osiguranje (RFZO) biće sproveden u skladu sa odredbama Zakona o zabrani diskriminacije, izjavila je za "Južnu Srbiju" poverenica za zaštitu ravnopravnosti u Srbiji Nevena Petrušić.

Postupak protiv lekarki koje su vređale geja

Na ovom predmetu počeće da se radi već od ponedeljka po hitnom postupuku jer se Radoviću u međuvremenu znatno pogoršalo zdravstveno stanje, pa je vezan za krevet i pod jakom terapijom.

Stefan Radović (22) iz Kuršumlije, koji se javno deklarisao kao homoseksualac, podneo je pritužbu poverenici zbog teškog oblika diskriminacije od strane predsednice prvostepene lekarske komisije Republičkog fonda za zdrasvtveno osiguranje dr Olivere Jovanović i dr Milunke Ilić Veselinović, članice te komisije.

U pritužbi Radović, koji je i član Gej strejt Alijanse (GSA), navodi da su ga pomenute lekarske verbalno napale, vređale i ponižavale na osnovu seksualne orijentacije i to na njihovom radnom mestu u filijali RFZO u Kuršumliji.

- Pored mišljenja od strane čak četiri lekara specijalista o neophodnoj rehabilitaciji zbog obrade radi komplikovane operacije promene pola, kategorički i drčno su odbile da mi odobre lečenje, nastavivši pritom da me vređaju, ponižavaju i diskriminišu otvoreno mi se podsmejavajući, govoreći kako me motkom treba proterati iz Srbije, kazao je Radović

U dokumentu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje koji je naša medijska kuća imala na uvid potvrđuje se da i pored četiri mišljenja od strane lekara specijalista lekarska komisija odbila dalje lečenje u cilju obrade oko promene pola Stefanu Radoviću.

Neki mediji prenose da je Radović u međuvremenu pokušao da razgovara sa direktorom Ivicom Koževićem, direktorom filijale RFZO u Prokuplju ali bezuspešno.

Sa ovim slučajem upoznat je i zaštitnik građana Saša Janković kao i Gej strejt alinaska (GSA) u Beogradu.

 

Komentara: 1


#   Kuršumlija   Stefan Radović   Nevena Petrušić   Saša Janković   zaštitnik građana   lekarska komisija
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-1)

    Goran, 25.08.2014.:
    ormPa , šta si očekivao pederu . Da ti izadju u susret . Da te leče, pa one žene normalne . I ne treba da leče neče nenormalne


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima