Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Да ли сан заиста може да предскаже будућност?

rssBookmark and Share

30.06.2013. Vladimir Ciplic

Онај ко није доживео то сигурно ће рећи да не може.Међутим, постоје и они који верују да итекако сан може да нас упозори на неке ружне ствари или, пак да предскаже оне лепе.

Да ли сан заиста може да предскаже будућност?

Онај ко није доживео то сигурно ће рећи да не може.Међутим, постоје и они који верују да итекако сан може да нас упозори на неке ружне ствари или, пак да предскаже оне лепе.

Док спавамо, наш организам је у посебном, опуштеном и растерећеном стању, па се тада много лакше успоставља контакт са Нашим несвесним. Постоје особе које су нарочито осетљиве и којима се управо на овај начин указују будући догађаји, било они позитивни или негативни. На вама је само да препознате те тајанствене сигнале и искористите могућност која вам је дана како бисте избегли неку ситуацију или је учинили корисном за вас.

Према тврдњама људи који су доживели оваква „упозорења“ углавном се радило о њима драгим особам, а најешће су мајке биле „упозораване“ на неку невољу у коју ће њихова деца запасти. Неретко се догађа да људи не слушају ове гласове Оностраног, па када заиста доживе то тек онда поверују.

Наравно, сневање, односно знаци који нам се указују кроз снове могу да буду и последица неке трауме коју је особа доживела у блиској прошлости. Само од ње зависи како ће протумачити одређени сан и да ли ће обратити пажњу на њега.

Постоје различити Сановници, односно приручници за тумачење снова. Иако су они, у већој или мањој мери засновани на доживљајима бројних људи, не мора да значи да ће одређени сомбол бити исто тумачен код различитих особа. Зато је најбоље консултовати Сановник, али и послушати лични осећај у вези са сањаним. Само тако ћете добити јаснију сликлу. Не заборавите да је врло важно не оптеретити се сном, колико год он, можда био негативан. Јер какве мисли зрачите, такве и привлачите, па се може лако десити да заиста привучете неко негативно искуство. Зато треба бити посебно обазрив.

Наши стари су говорили: „Сан је лажа, а Бог је истина!“ Да ли сте сагласни са овом тврдњом или не апсолутно зависи само од ваших веровања и убеђења. Такође, било је и оних који су тврдили да ће се обистинити заправо све оно супротно од сна. Па ако сањате некога да умире, наши преци су то тумачили као да сте тој особи „продужили живот“. Црвена боја у сну је обичну сматрана знаком радости, а зелена је означавала позитивне догађаје у будућности. Уколико неко сања белу боју, сматрало се да ће та особа запасти у беду, а исто се везивало и за сневање новорођенчади.

Када се сањају коњи, углавном је асоцијација била на лепе догађаје, мада има и оних потпуно супротних тмачења: да коњи у сну означавају сплет врло негативних околности и лоших догађаја за особу која сања. Оно што су наши стари тумачили као сигуран губитак, односно смрт нке особе у околини јесте ако сањате да вам испада зуб. У зависности од тога да ли вас боли или не зависило је и да ли је то вама блиска особа или не...Примера има безброј, али једно је сигурно: постоје особе које на овај начин долазе до бројних сазнања до којих сигурно не би дошли на јави. На вама је само да верујете у снове, у сваком смислу.


#   сан   тумачење снова
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима