Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш један од ретких градова у Србији који немају не само надстрешницу, већ ни обележено стајалиште градског превоза

rssBookmark and Share

Ниш 05.03.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Ниш је један од ретких градова у Србији који немају не само надстрешницу са распредом вожње, већ ни обележено стајалиште градског превоза. Ко се снађе, снашао се.. Хвалимо се туристима, а управо ти туристи свакодневно доживљавају "урбани шок" јер не знају где да сачекају градски аутобус и то на већини стајалишта у граду.

Аутобуско стајалиште - избледела слова, а од надстрешнице ни помена
Аутобуско стајалиште - избледела слова, а од надстрешнице ни помена

Хајде да не говоримо о надстрешницама, али чак и она на коловозу исписана слова жута су избледела? 

Из Дирекције за изградњу су се коначно сетили да распишу тендер за одржавање аутобуских стајалишта. Можда је могло и другачије. Где су службе градског превоза, Паркинг сервиса, Зимске службе које толко новца односе грађанима Ниша. Али и ово је ок. . само да се зна да ли је ливада, приватни паркинг или аутобуско стајалиште..

Дирекција за изградњу Града Ниша објавила је тендер с циљем проналажења извођача радова за одржавање надстрешница на аутобуским стајалиштима.

Према спецификацијама тендера, фирма која буде изабрана требала би да одржава, ако их има, реконструише дрвене клупе, надстрешнице и сл.

Ако буде како треба, овај тендер представља део шире стратегије одржавања инфраструктуре јавног превоза у Нишу и има за циљ побољшање квалитета аутобуских стајалишта, пружајући удобност и заштиту путницима током чекања на превоз.


#   Ниш   градски превоз   Дирекција за јавни превоз   Дирекција за изградњу
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима