Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš jedan od retkih gradova u Srbiji koji nemaju ne samo nadstrešnicu, već ni obeleženo stajalište gradskog prevoza

rssBookmark and Share

Niš 05.03.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Niš je jedan od retkih gradova u Srbiji koji nemaju ne samo nadstrešnicu sa raspredom vožnje, već ni obeleženo stajalište gradskog prevoza. Ko se snađe, snašao se.. Hvalimo se turistima, a upravo ti turisti svakodnevno doživljavaju "urbani šok" jer ne znaju gde da sačekaju gradski autobus i to na većini stajališta u gradu.

Autobusko stajalište - izbledela slova, a od nadstrešnice ni pomena
Autobusko stajalište - izbledela slova, a od nadstrešnice ni pomena

Hajde da ne govorimo o nadstrešnicama, ali čak i ona na kolovozu ispisana slova žuta su izbledela? 

Iz Direkcije za izgradnju su se konačno setili da raspišu tender za održavanje autobuskih stajališta. Možda je moglo i drugačije. Gde su službe gradskog prevoza, Parking servisa, Zimske službe koje tolko novca odnose građanima Niša. Ali i ovo je ok. . samo da se zna da li je livada, privatni parking ili autobusko stajalište..

Direkcija za izgradnju Grada Niša objavila je tender s ciljem pronalaženja izvođača radova za održavanje nadstrešnica na autobuskim stajalištima.

Prema specifikacijama tendera, firma koja bude izabrana trebala bi da održava, ako ih ima, rekonstruiše drvene klupe, nadstrešnice i sl.

Ako bude kako treba, ovaj tender predstavlja deo šire strategije održavanja infrastrukture javnog prevoza u Nišu i ima za cilj poboljšanje kvaliteta autobuskih stajališta, pružajući udobnost i zaštitu putnicima tokom čekanja na prevoz.


#   Niš   gradski prevoz   Direkcija za javni prevoz   Direkcija za izgradnju
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima