Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од Филарета до Палме

rssBookmark and Share

Бабушница 15.10.2011. Аutor : e-N | Photo: Beta

Он једе клот проју у селу Ратина, отвара купалишни комплекс у Бабушници, прима новоустановљени орден "Бели анђео" од попа Филарета у клостеру Милешева... Није се дуго чекало на следећу демонстрацију беспримерног опортунизма, тек министар унутрашњих послова Србије и лидер Социјалистичке партије Србије примио је и некакву плакету града Јагодине, а то признање му је уручио његов коалициони партнер и градоначелник Јагодине Драган Марковић, Палма из Кончарева. Кад је већ предизборна кампања, лет ит бе.

Од Филарета до Палме

Судећи по тоновима предизборне кампање која се све више захуктава и коју пословично прати ехо из режимских медијских клостера, велика је вероватноћа да ће са ових простора ускоро и на дуже време бити прогнане, ако не и бестрага нестати, речи: логика и смисао. Како се ближе избори, режимске партије све еупоричније турпијају хрпе предизборних трикова и шарених лажа

Заменику премијера и министру унутрашњих послова Ивици Дачићу, поводом 17. октобра, Дана ослобођења Јагодине од фашистичког окупатора, уручено признање је Плакета Града Јагодине.

Плакета Дачићу додељена је "за изузетан допринос у заштити свих грађана Србије и њихове имовине, обезбеђивању мирног и стабилног живота грађана, за његов лични допринос у сарадњи МУП са Интерполом и полицијама других држава Европе и света, као и за забрану одржавања свих скупова поводом најављене геј параде", стоји у образложењу Комисије за друштвена признања града.

Приликом свечане доделе, Дачић је као свој највећи успех током мандата министра навео то што је МУП данас међу три најцењеније институције код грађана, поред цркве и војске, односно Министарства одбране.

Плакета је уручена без новчаног износа, од 50.000 динара, који се, иначе додељује уз ово признање, а новчани део награде примиће Противтерористичка јединица МУП Србије, како је наведено, "за изузетан допринос заштите грађана и њихове имовине, као видљив и невидљив допринос њиховој заштити" али и око 40 појединаца, ученика основних и средњих школа, спортиста, друштава и установа.

Томислав Гачић овом приликом није добио награду, те му ништа друго не преостаје него да до даљњег љуља Филаретовог белог анђела.

Пре него што је дошао у Јагодину, Ивица Дачић је обишао и Београдски сајам где је новинарима приповедао о Закону о реституцији, из свог предизборног угла.

Желећи да оправда отимачину имовине грађана Србије несрпске националности кроз Закон о реституцији шеф СПС-а, и коалициони партнер Демократске странке Бориса Тадића, демагогијом провинцијског политиканта покушао је да заменом теза релативизује планирано недело за које још увек не могу да накупе већину у њиховој коалицији али ни међу осталим режимским штулама&штакама.

Наиме, Мађарска је наговестила да постоји могућност да стави вето на одлуку Савета Европске уније о давању Србији статуса кандидата за чланство у ЕУ уколико не измени предвиђени закон о реститутуцији којим је утврђено да војвођански Мађари који су били регрутовани у окупаторске јединице за време Другог светског рата, као и њихови потомци, немају право на повраћај имовине.

-Принцип је да припадници окупационих снага не могу да траже реституцију и то је поштен принцип, истакао је Дачић, не поменувши да ли по истим аршинима из реституције треба изузети и грађане српске националности, а који су током Другог светског рата чинили злочине у оквиру окупационих снага или су пак на неке друге начине сарађивали са окупатором.


''Није први пут да се дешавају билатерални проблеми, које треба решавати", казао је Дачић и подсетио да их је Србија имала са Пољском око зграде амбасаде која треба да припадне бившим власницима и са литванским инвеститорима који су улагали у Београдску индустрију пива (БИП). Рачунајући на феномен колективног несвесног код грађана Србије, коалициони партнер Тадићеве партије брецнуо се провереном финтом из деведесетих година прошлог века.

Сличан дискурс у обраћању јавности имао је и приликом отварања базена у Бабушници. Након што је купалишни комплекс у овом месту завршен након целих 15 година, колико је трајала изградња, на свечаном отварању појавио се министар полиције. Тај детаљ делује нелогично, само за оне који не знају да је председник општине Бабушница Златко Алексић у ствари функционер Дачићеве партије.

Као и раније током предизборне кампање, селективни популиста Дачић је и у овој прилици понудио шаку националистичке зоби за празне стомаке својих поданика, трабаната и шпицлова, а како би им се додворио и уједно отворио очи: "У свакој породици боље пролазе деца која највише плачу. Ми из ових крајева никада нисмо плакали пред централним властима као што то чине Војвођани и Шумадинци, али ћемо морати то да променимо", рекао је Дачић.

Судећи по тоновима предизборне кампање која се све више захуктава, велика је вероватноћа да ће са ових простора ускоро и на дуже време бити прогнане, ако не и бестрага нестати, речи: логика и смисао. Како се ближе избори, режимске партије све еупоричније турпијају хрпе предизборних трикова и шарених лажа.


#   Ивица Дачић   Бабушница   председник општине   Томислав Гачић   Драган Марковић
@DacicIvica @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима