Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шта је све потребно за отварање играонице за децу 

Bookmark and Share

07.07.2020. Никола Стојановић

Идеја о покретању сопственог бизниса у Србији код многих је постојана. Човек који сања о томе да у малој и сиромашнијој средини оствари приходе од којих може солидно да живи, не може а да се не запита како идеју да спроведе у дело.

Шта је све потребно за отварање играонице за децу 

Идеја о покретању сопственог бизниса у Србији код многих је постојана. Човек који сања о томе да у малој и сиромашнијој средини оствари приходе од којих може солидно да живи, не може а да се не запита како идеју да спроведе у дело. Међу мноштвом послова и документације коју је потребно припремити, отварање играонице за децу чини се као најпрофитабилнији и најједноставнији пројекат. Тај сјајни кутак за децу који одише авантурама и фантазијама не мора имати образовне функције. Отворити место за децу које служи искључиво за игру може значити да се не морате малтретирати око спрецијалних дозвола, акредитације и лиценци.

Профитабилност играонице за децу

Играонице за децу су у данашњици тражена места јер је многим родитељима потребно да сопствено дете оставе под надзором како би завршили одређене обавезе или предахнули од напорног рада, мада, многи родитељи теже и ка бољој социјализацији своје деце и желе да им приуште што занимљивију забаву. Поред тога, већина родитеља своју децу води са собом у куповину јер их нема коме оставити на чување. Играонице за децу су управо права места и за то. Сигурност детета на првом месту, а затим добра организација игара и мноштво садржаја за децу утицали су на то да отварање играоница буде заиста профитабилно. За покретање играонице није потребно пуно улагања и то вас може усмерити ка томе да останете у Србији насупрот тражењу „бољег сутра“ у иностранству. Уз једноставну регистрацију предузећа, сјајно одабрану локацију и адекватну опрему за децу можете бити сигурни да ће овај дечији кутак доносити добру зараду, па чак и у срединама у којима је тешко пронаћи и задржати посао, попут Југа Србије. 

Шта је потребно за отварање предузећа

Пре свега предузеће је потребно регистровати и опорезивати. Све што је потребно за то јесте потврда о индивидуалном предузетништву, дозвола од стране инспекције којом је потврђена сигурност како простора тако и опреме за игру. Играоница за децу захтева готово свакодневно чишћење и дезинфекцију, добру вентилацију, живописан амбијент са квалитетном опремом, велики простор и квалитетно особље. Када је све то успешно организовано играоницу би требало рекламирати. Друштвене мреже, телевизијско или радио оглашавање, разне брошуре, информативни билборди биће од велике користи за профитабилност. 

Стоваришта и опрема за децу коју је неопходно набавити

Чини се да је фаза набавке потребне опреме за играонице најскупља, међутим, то не мора бити правило. Стоваришта имају у својој понуди неопходан сет за играонице за децу, почев од намештаја, спортске опреме, меканих тепиха и подлога, трамболина, уређаја за двд садржаје па све до разних елемената који су потребни за изградњу лавиринта, различитих стаза са препрекама и тако даље. Опрема која се користи за играонице не мора увек бити скупа нити сасвим нова или направљена рукама елитних мајстора. Битно је да опрема буде безбедна, а поједине елементе можете и сами направити уколико сте довољно креативни. Стоваришта обилују разноврсним конопцима, лоптицама, меканим елементима који могу послужити за игру, плочама од којих се могу направити интерактивне зидне табле уз довољно маште и то све по повољној цени. Поједина стоваришта у својим понудама имају чак и љуљашке, тобогане, електричне елементе и симулаторе без којих забава у једној играоници не може бити замишљена. Уз правилно одабрану опрему за децу и добро дизајнирану играоницу, циљна публика ће увек бити привучена. 


#   деца   играчке
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима