Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Šta je sve potrebno za otvaranje igraonice za decu 

Bookmark and Share

07.07.2020. Nikola Stojanović

Ideja o pokretanju sopstvenog biznisa u Srbiji kod mnogih je postojana. Čovek koji sanja o tome da u maloj i siromašnijoj sredini ostvari prihode od kojih može solidno da živi, ne može a da se ne zapita kako ideju da sprovede u delo.

Šta je sve potrebno za otvaranje igraonice za decu 

Ideja o pokretanju sopstvenog biznisa u Srbiji kod mnogih je postojana. Čovek koji sanja o tome da u maloj i siromašnijoj sredini ostvari prihode od kojih može solidno da živi, ne može a da se ne zapita kako ideju da sprovede u delo. Među mnoštvom poslova i dokumentacije koju je potrebno pripremiti, otvaranje igraonice za decu čini se kao najprofitabilniji i najjednostavniji projekat. Taj sjajni kutak za decu koji odiše avanturama i fantazijama ne mora imati obrazovne funkcije. Otvoriti mesto za decu koje služi isključivo za igru može značiti da se ne morate maltretirati oko sprecijalnih dozvola, akreditacije i licenci.

Profitabilnost igraonice za decu

Igraonice za decu su u današnjici tražena mesta jer je mnogim roditeljima potrebno da sopstveno dete ostave pod nadzorom kako bi završili određene obaveze ili predahnuli od napornog rada, mada, mnogi roditelji teže i ka boljoj socijalizaciji svoje dece i žele da im priušte što zanimljiviju zabavu. Pored toga, većina roditelja svoju decu vodi sa sobom u kupovinu jer ih nema kome ostaviti na čuvanje. Igraonice za decu su upravo prava mesta i za to. Sigurnost deteta na prvom mestu, a zatim dobra organizacija igara i mnoštvo sadržaja za decu uticali su na to da otvaranje igraonica bude zaista profitabilno. Za pokretanje igraonice nije potrebno puno ulaganja i to vas može usmeriti ka tome da ostanete u Srbiji nasuprot traženju „boljeg sutra“ u inostranstvu. Uz jednostavnu registraciju preduzeća, sjajno odabranu lokaciju i adekvatnu opremu za decu možete biti sigurni da će ovaj dečiji kutak donositi dobru zaradu, pa čak i u sredinama u kojima je teško pronaći i zadržati posao, poput Juga Srbije. 

Šta je potrebno za otvaranje preduzeća

Pre svega preduzeće je potrebno registrovati i oporezivati. Sve što je potrebno za to jeste potvrda o individualnom preduzetništvu, dozvola od strane inspekcije kojom je potvrđena sigurnost kako prostora tako i opreme za igru. Igraonica za decu zahteva gotovo svakodnevno čišćenje i dezinfekciju, dobru ventilaciju, živopisan ambijent sa kvalitetnom opremom, veliki prostor i kvalitetno osoblje. Kada je sve to uspešno organizovano igraonicu bi trebalo reklamirati. Društvene mreže, televizijsko ili radio oglašavanje, razne brošure, informativni bilbordi biće od velike koristi za profitabilnost. 

Stovarišta i oprema za decu koju je neophodno nabaviti

Čini se da je faza nabavke potrebne opreme za igraonice najskuplja, međutim, to ne mora biti pravilo. Stovarišta imaju u svojoj ponudi neophodan set za igraonice za decu, počev od nameštaja, sportske opreme, mekanih tepiha i podloga, trambolina, uređaja za dvd sadržaje pa sve do raznih elemenata koji su potrebni za izgradnju lavirinta, različitih staza sa preprekama i tako dalje. Oprema koja se koristi za igraonice ne mora uvek biti skupa niti sasvim nova ili napravljena rukama elitnih majstora. Bitno je da oprema bude bezbedna, a pojedine elemente možete i sami napraviti ukoliko ste dovoljno kreativni. Stovarišta obiluju raznovrsnim konopcima, lopticama, mekanim elementima koji mogu poslužiti za igru, pločama od kojih se mogu napraviti interaktivne zidne table uz dovoljno mašte i to sve po povoljnoj ceni. Pojedina stovarišta u svojim ponudama imaju čak i ljuljaške, tobogane, električne elemente i simulatore bez kojih zabava u jednoj igraonici ne može biti zamišljena. Uz pravilno odabranu opremu za decu i dobro dizajniranu igraonicu, ciljna publika će uvek biti privučena. 


#   deca   igračke
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima