Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Зашто Вучић иде на ванредне парламентарне изборе?

rssBookmark and Share

Ниш 17.01.2016. З.С. Јужна Србија Инфо

Данас је у Београду одржана седница Главног одбора СНС, на којој су, како је и најваљено донете-саопштене неке одлуке, пре свега, оно што грађане интересује, хоће ли бити свеопштих избора.

Фото: Г.Срђанов, РАС Србија
Фото: Г.Срђанов, РАС Србија

Да је политички маркетинг вема озбиљна и моћна ствар, зна се од вајкада, али да су наши момци апсолутно усавршили то знање и ту работу, нико није очекивао у толикој размери.

Недомумице и играње "невине младе" гледамо већ месецима, мислећи на одлиуку прмијера Вучића, хоће ли или неће бити парламентарних избора. 

Странка као што је СНС, са таквим рејтингом (према истаживањима неких агенција), нема нити један разлог да брине за своју садашњост. Отуда изненађује данашња одлука премијера Вучића, да ипак буду одржани избори. Чега се премијер плаши или хоће само да потврди апсолутну моћ своје политичке опције или његов лично, остаје да се види.

Данас је било речи и проблематичним кадровима Српске напредне странке. По речима премијера, они ће накнадно бити смењени, али да је сада најбитније јединство странке. 

Остаје горак укус и питање, како може странака да се реформише, ако у њој још увек седе и одлучују проблематични кадрови.

Један од главних Вучићевих разлога за излазаг на превремене изборе је друштвени интерс, односно разрешење друштвеног сукоба, који већини грађана Србије није јасан.

Ако говорима о реформама, на које је Влада Србије поносна, реформе се сатоје у устпцима и примени услова уласка у ЕУ. То је тачно и евиденто, само што то обичан грађанин са извршитељима на вратима не може да разуме. Поготово пензионер који све уложио у систем, не мора да разуме политику апслутних мера.

Грађанима Србије остаје да верују у искрене намере.

Све у свему, новија српска историја не памти самоодлучивање. Како су се Обреновићи, потом Карађорђевићи и Тито одлучили за подршку и услове запада, тако ће бити и сада. 

"Док те подржавам, ту си! После тога, збогом са последицама"... каже стара западна.

 

Коментара: 0


#   Ниш   СНС   Александар Вучић   седница   политика   историја   главни одбор   расписивање избора
@sns_srbija @avucic @


 


[ Додај коментар ]