Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

49 година нишког ДИФ-а - институција која је изнедрила врхунске спортисте и педагоге

rssBookmark and Share

Ниш 16.10.2020. Јужна Србија Инфо

Скромно, како и доликује данашњици, нишки Факултет спорта и физичког васпитања, облежио је свој ДАН, 49 година постојања и рада.

49 година нишког ДИФ-а - институција која је изнедрила врхунске спортисте и педагоге

Без помпе, скромно и "високих званица", искључиво у оквиру свог колектива, професора, студената и запослених, али са завидним резултатима, ова високо-школска установа обележила је свој Дан, 49 година постојања и рада.

Факултет је студентима доделио награде за изванредне резултате.

Студенти који су током прве, друге, треће и четврте године студија, остварили најбољи просек, награђени су данас повељом, новчаном наградом и књигом.

Такође, додељене су јубиларне награде запосленимана Факултету за навршених 20. и 30. година рада.

"Данас у специфичним условима обележавамо годишњицу, али то je наметнута ситуација. Снашли смо се у новим условима рада, добро организовали наставу и задовољни смо како смо обавили тај део посла. Научна продукција нам није смањена, што значи да су колеге радиле као и свих претходних година, завршили смо акредитацију, можемо да се похвалимо и да смо имали рад који је међу најбоље цитираним радовима у свету, имали смо награду "Жене у науци‚", изјавио је декан, прпфесор др Милован Братић. 

Дан факултета је тренутак када се планира будућност.
                     

"Жеља је да у скоријој будуђности, коначно добијемо нови простор у коме би смо могли да радимо и много више и много квалитетније. Наставићемо и са научном продукцијом и наставићемо да подмлађујемо професорски кадар на факултету што нам је један од циљева који је и показао добре резултате‚", истакао је Братић.

Према званичним информацијама нишки ФСФВ налази се између 150. и 200. места на Шангајској листи и као такав једини је у оквиру Универзитета у Нишу, али далеко премашује и резултате сродних високошколских установа у Београду и Новом Саду.

Ове године упис је потпуно испунио очекивања.

Укупан број студента на основним академским студијама је 166, од којих је 140 на буџету, а 26 као самофинасирајући.


#   Ниш   годишњица   Факултет спорта и физичког васпитања   Милован Братић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима