Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

7,5 милиона динара за уклањање дивљих депонија у Нишу - потребна шира акција

rssBookmark and Share

Ниш 10.04.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Министарство заштите животне средине издвојиће шест милиона динара, а Град Ниш додатних 1,5 милиона динара за уклањање четири дивље депоније у општинама Црвени крст и Палилула.

Фото: ЈКП Медиана
Фото: ЈКП Медиана

Ова иницијатива има за циљ решавање еколошких проблема узрокованих нелегалним одлагањем отпада. Градски званичници наглашавају потребу за дугорочним решењима како би се спречило поновно стварање дивљих депонија.

Иван Михајловић, в.д. директора ЈКП "Медиана", истакао је данас након седнице ГВ да се чишћење дивљих депонија спроводи кроз три програма: градски програм, редовни програм и пројекат "Зелено и чисто". У протеклој години уклоњено је 11.000 кубних метара отпада са дивљих депонија. Међутим, забрињавајуће је што се неке локације редовно појављују из године у годину, што указује на потребу за дугорочним решењима у борби против овог проблема.

Подсетимо..

У настојању да унапреди заштиту животне средине и сузбије нелегално одлагање отпада, град Ниш је добио значајну подршку Министарства за заштиту животне средине. Заменица градоначелнице Ниша, Душица Давидовић, потписала је средином марта уговор вредан шест милиона динара са министарком Иреном Вујовић за реализацију пројекта "Зелено и чисто".

Ниш се такође истиче као други град у Србији који је отворио рециклажна дворишта као део превентивних мера против дивљих депонија. Прво рециклажно двориште отворено је у ГО Палилула, насеље Црвена Звезда, док је друго доступно у ГО Медијана, омогућавајући суграђанима бесплатно одлагање отпада. Планира се проширење ових објеката и на остале градске општине у скоријем периоду.

Пројекат "Зелено и чисто" представља корак напред ка одрживијем и чистијем окружењу за све грађане Ниша, те се очекује да ће имати значајан позитиван утицај на животну средину града.


#   Ниш   Медиана ЈКП   Душица Давидовић   дивља депонија   Иван Михајловић   Зелено и чисто пројекат
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима