Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шест милиона динара за уклањање дивљих депонија у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 16.03.2024. Јужна Србија Инфо

У настојању да унапреди заштиту животне средине и сузбије нелегално одлагање отпада, град Ниш је добио значајну подршку Министарства за заштиту животне средине. Заменица градоначелнице Ниша, Душица Давидовић, потписала је уговор вредан шест милиона динара са министарком Иреном Вујовић за реализацију пројекта "Зелено и чисто".

Шест милиона динара за уклањање дивљих депонија у Нишу

Овај пројекат, који ће се спроводити током 2024. године, има за циљ да превенцијом нелегалног одлагања отпада и његовим ефикасним уклањањем допринесе очувању животне средине у нишком региону. Поред финансијске подршке Министарства, Град ће додатно допринети са 1,5 милиона динара.

Јавни конкурс за пројекте из области заштите животне средине привукао је велику пажњу, са укупно 88 пријава, од којих је 35 одабрано за подршку, укупно са 113.465.637 динара.

Ниш се такође истиче као други град у Србији који је отворио рециклажна дворишта као део превентивних мера против дивљих депонија. Прво рециклажно двориште отворено је у ГО Палилула, насеље Црвена Звезда, док је друго доступно у ГО Медијана, омогућавајући суграђанима бесплатно одлагање отпада. Планира се проширење ових објеката и на остале градске општине у скоријем периоду.

Пројекат "Зелено и чисто" представља корак напред ка одрживијем и чистијем окружењу за све грађане Ниша, те се очекује да ће имати значајан позитиван утицај на животну средину града.


#   Ниш   Душица Давидовић   дивља депонија   Министарство заштите животне средине   Зелено и чисто пројекат
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима