Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Šest miliona dinara za uklanjanje divljih deponija u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 16.03.2024. Južna Srbija Info

U nastojanju da unapredi zaštitu životne sredine i suzbije nelegalno odlaganje otpada, grad Niš je dobio značajnu podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine. Zamenica gradonačelnice Niša, Dušica Davidović, potpisala je ugovor vredan šest miliona dinara sa ministarkom Irenom Vujović za realizaciju projekta "Zeleno i čisto".

Šest miliona dinara za uklanjanje divljih deponija u Nišu

Ovaj projekat, koji će se sprovoditi tokom 2024. godine, ima za cilj da prevencijom nelegalnog odlaganja otpada i njegovim efikasnim uklanjanjem doprinese očuvanju životne sredine u niškom regionu. Pored finansijske podrške Ministarstva, Grad će dodatno doprineti sa 1,5 miliona dinara.

Javni konkurs za projekte iz oblasti zaštite životne sredine privukao je veliku pažnju, sa ukupno 88 prijava, od kojih je 35 odabrano za podršku, ukupno sa 113.465.637 dinara.

Niš se takođe ističe kao drugi grad u Srbiji koji je otvorio reciklažna dvorišta kao deo preventivnih mera protiv divljih deponija. Prvo reciklažno dvorište otvoreno je u GO Palilula, naselje Crvena Zvezda, dok je drugo dostupno u GO Medijana, omogućavajući sugrađanima besplatno odlaganje otpada. Planira se proširenje ovih objekata i na ostale gradske opštine u skorijem periodu.

Projekat "Zeleno i čisto" predstavlja korak napred ka održivijem i čistijem okruženju za sve građane Niša, te se očekuje da će imati značajan pozitivan uticaj na životnu sredinu grada.


#   Niš   Dušica Davidović   divlja deponija   Ministarstvo zaštite životne sredine   Zeleno i čisto projekat
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima