Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Амбасадори арапских земаља у Нишу: Обострана жеља да Ниш буде место студирања још већег броја студената из арапских земаља

rssBookmark and Share

Ниш 08.12.2022. Јужна Србија Инфо

Пријатељство и поверење су речи које најсадржајније описују разговор са амбасадорима арапских земаља који смо водили у Градској кући. Сагласили смо се да нашу сарадњу унапређујемо и да је обогатимо новим садржајима у областима образовања, туризма и привреде, изјавила је градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

"Изражена је обострана жеља да Ниш буде место студирања још већег броја студената из арапских земаља, да кроз културну размену представимо себе у тим земљама и да у Нишу још боље упознамо њихову културу, обичаје и језик. Било ми је велико задовољство да са сарадницима будем домаћин амбасадорима Палестине,Алжира, Либије, Египта и Ирака који ће посетити Регионалну привредну комору Ниш и Научно-технолошки парк. Делегацији која је у посети Нишу и која је представљала све арапске земље, а не само оне из којих долазе, представила сам Ниш и његове економске, образовне, туристичке, културне и природне потенцијале", додаје Сотировски.


#   Ниш   Драгана Сотировски   студенти   Арапи   Египат   Алжир   Палестина
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима