Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ambasadori arapskih zemalja u Nišu: Obostrana želja da Niš bude mesto studiranja još većeg broja studenata iz arapskih zemalja

rssBookmark and Share

Niš 08.12.2022. Južna Srbija Info

Prijateljstvo i poverenje su reči koje najsadržajnije opisuju razgovor sa ambasadorima arapskih zemalja koji smo vodili u Gradskoj kući. Saglasili smo se da našu saradnju unapređujemo i da je obogatimo novim sadržajima u oblastima obrazovanja, turizma i privrede, izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

"Izražena je obostrana želja da Niš bude mesto studiranja još većeg broja studenata iz arapskih zemalja, da kroz kulturnu razmenu predstavimo sebe u tim zemljama i da u Nišu još bolje upoznamo njihovu kulturu, običaje i jezik. Bilo mi je veliko zadovoljstvo da sa saradnicima budem domaćin ambasadorima Palestine,Alžira, Libije, Egipta i Iraka koji će posetiti Regionalnu privrednu komoru Niš i Naučno-tehnološki park. Delegaciji koja je u poseti Nišu i koja je predstavljala sve arapske zemlje, a ne samo one iz kojih dolaze, predstavila sam Niš i njegove ekonomske, obrazovne, turističke, kulturne i prirodne potencijale", dodaje Sotirovski.


#   Niš   Dragana Sotirovski   studenti   Arapi   Egipat   Alžir   Palestina
#GradonacelnicaN @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima