Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Банђур и Костић у посети Специјалној школи "Бубањ"

rssBookmark and Share

Ниш 16.10.2018. Јужна Србија Инфо

Заменик Градоначелника Ниша Милош Банђур и секретарка Секретаријата за образовање Марина Костић посетили су Специјалну школу са домом ученика „Бубањ”, која је основана за остваривања образовних и васпитних потреба деце и омладине оштећеног слуха, и која последњих година прераста у Регионални центар подршке деци са различитим тешкоћама у развоју.

Банђур и Костић у посети Специјалној школи "Бубањ"

У разговору са руководством и колективом школе, они су најавили знатно већу помоћ Града овој образовној институцији.

У школи се, тренутно, према речима вршиоца дужности директора Горана Лабовића образује више од 170  деце различитог узраста, док Дом пружа услугу целодневног боравка и становања за око  50  деце из Ниша али и читавог региона јужне и источне Србије.

Директор Лабовић каже да школа ради у задовољавајућим условима, али да су и потребе и даље велике.

Заменик Градоначелника Милош Банђур је поручио, у разговору са директором Лабовићем и колективом Школе, да је Бубањ једна од најважнијих образовних институција на територији Ниша и да је Град у обавези да овој школи посвети чак и већу пажњу него другим школским установама. Због тога ће, у припреми Буџетских планова за наредну календарску годину надлежни Секретаријати морати да сагледају у што већој мери потребе Специјалне школе Бубањ, рекао је заменик Градоначелника.

Он је додао и да је неопходно школу и простор који је окружује отворити и приближити локалној заједници, пре свега кроз омогућавање коришћења спортских терена у школском дворишту и за децу  и омогућити већу инклузију и повезаност ученика и штићеника Школе Бубањ са децом из локалне заједнице, као што је и била пракса у ранијем периоду.

У том циљу Секретаријат за животну средину направио је програм озелењавања и улепшавања школског дворишта, како би се, пре свега ученицима школе "Бубањ" и корисницима Дома, а потом и свој осталој деци из овог дела града, омогућио лепши и бољи амбијент за боравак, дружење и бављење спортским активностима. 

Коментара: 0


#   Ниш   Милош Банђур   Бубањ Специјална школа
@Milos_Bandjur @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима