Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Брајева машина" као донација за малог Јакова

rssBookmark and Share

Ниш 02.06.2021. З.С. Јужна Србија Инфо

Поводом Међународног дана детета, градоначелница Драгана Сотировски и Марија Ранђеловић већница за просвету, угостиле су седмогодишњег Јакова Младеновића, ученика првог разреда основне ОШ ,,Десанка Максимовић” у Чокоту.

"Брајева машина" као донација за малог Јакова

Јаков је део програма инклузивног образовања и школује се упоредо са својим вршњацима који немају проблеме сличне његовим. Да би му олакшали учење Стефан Стевановић, Канцеларија за младе и Град Ниш поклонили су му писаћу машину са Брајевом азбуком.

Стефан Стевановић иначе и сам особа са инвалидитетом, један је од неколико запослених особа са посебним потребама у градској управи.

“Имати пред собом пример успешних младих људи са инвалидитетом који су успели да се одшколују, брину о себи и раде оно што воле,највећи је подстрек родитељима деце са инвалидетом.Ја јошј едном користим прилику да се захвалим  тефану и надлежнима”,казала је Јаковљева мама

Подсећамо, мали Јаков је имао прилику да користи и апликацију за математику намењену слепим и слабовидим лицимапо, помоћу које је научио геометријска тела, бројеве и оријентацију у простору.

Сотировски је додала, да је Град спреман да заједно са родитељима, стручним установама, помогне у што квалитетнијем спровођењу инклузивног образовања, не само за слепе и слабовиде особе, већ и за све остале особе са инвалидитетом.


#   Ниш   Драгана Сотировски   донација   Канцеларија за младе   слепи   Савез слепих и слабовидих   Марија Ранђеловић   Јаков Младеновић   брајева машина   брајева азбука
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима