Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Брање паприке и краставца као терапија за децу ометену у развоју

rssBookmark and Share

Прокупље 10.07.2019. Јужна Србија Инфо

Спроводећи радно окупациону терапију у Дневном боравку за децу и омладину ометене у развоју „Сунце“ у Водицама, надомак Прокупља, организују се разне активности. Ових дана, корисници су били ангажовани на радовима у пластеницима, где су током пролећа посађене многе повртарске културе.

Брање паприке и краставца као терапија за децу ометену у развоју

-Протеклих дана, деца су брала плодове свог рада. Берба паприка и краставаца вратила је осмех и радост на лицима берача. Квалитет ових производа на завидном је нивоу, изјавила је дефектолог у Дневном боравку Ивана Угреновић и додала да корисници са великим задовољством учествују у пољопривредним радовима.

У подизању пластеника, пружању практичних знања и стручних савета за заливање, окопавање и заштиту повртарских култура, установа је помоћ имала од стране ученика и професора Пољопривредне школе „Радош Јовановић Сеља“.

-Убрани производи се користе спремање хране у сопственој кухињи. На овај начин, смањујемо део трошкова за куповину намирница за исхрану наших корисника, рекла је Ивана Угреновић и додала да ће за неколико дана кренути и берба парадајза.

Коментара: 0


#   Прокупље   поврће   терапија   Водице   деца ометена у развоју   Радош Јовановић Сеља ПШ   Дневни боравак Сунце
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима