Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У прокупачком дневном боравку „Сунце“ праве одличне уметничке предмете и ајвар

rssBookmark and Share

Прокупље 19.09.2020. Јужна Србија Инфо

Koрисници Дневног боравка „Сунце“, у Водицама код Прокупља, за децу и младе са посебним потребама, током пандемије корона вируса, уз поштовање свих мера заштите од ширења инфекције, спроводи бројне активности почев од уметничких радионица, до спремања зимнице, а све у циљу едукације и социјализације корисника.

У прокупачком дневном боравку „Сунце“ праве одличне уметничке предмете и ајвар

Због пандемије смо морали да организујемо рад по групама од по десетак корисника, који свакодневно, у нашем објекту у Водицама, похађају едукативну наставу кроз практичне радионице, казао је кординатор дневног боравка Драгослав Петровић.

Према његовим речима, деца и млади у боравку, показали су посебну склоност ка изради уметничких предмета, па је за последњих неколико месеци, захваљујући њиховим вредним рукама и ентузијазму васпитача и стручних сарадника који раде са њима, из њихове радионице изашло на стотине украсних магнета, икона на стаклу и пињата, које су у последње врема врло популарне на прославама рођендана.

-Оно што наши корисници направе, ми продајемо, а у томе нам помаже и Народни музеј Топлице, односно запослени у галерији Божа Илић испред које имамо продајни штанд, казао је Петровић и нагласио да Прокупчани врло радо купују оно што су корисници „Сунца“ израдили, што због лепоте предмета што због материјалне подршке њиховом раду.

-Нама значи сваки динар који на овај начин зарадимо, јер од тог новца касније купујемо намирнице и спремамо оброке за кориснке, у нашој кухињи, каже Петровић.

-Како би наша деца и млади били што више на отвореном и што више активни, уз помоћ ђака прокупачке Пољопривредне школе, направили смо и пластенике у кругу дневног боравка, у којима  гајимо рано воће и поврће, од кога ових дана спремамо и зимницу. Тако је код нас у току велика радна акција припремања зимнице по традиционалној рецептури, здраво и потпуно природно и што је најважније од поврћа које смо сами посадили, заливали и убрали у нашој башти, казао је кординатор боравка Драгослав Петровић.

Како је навео, већ је припремљен парадајз у флашама, а сада је у току спремање ајвара који је по свом квалитету већ познат и ван ове установе.


#   Прокупље   ајвар   Водице   зимница   уметност   Дневни боравак Сунце
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима