Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дечји камп у Ставросу, пун радости и смеха (ФОТО)

Bookmark and Share

01.08.2018. З.С. Јужна Србија Инфо

У Ставросу, градићу општине Волви, поред лепих нових хотела и апартмана постоји и "Дечји камп Ставрос" (ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΞΟΧΗ ΣΤΑΥΡΟΥ) у коме у сваком тренутку борави до 300 деце и Грчке и других земаља.

Дечји камп у Ставросу, пун радости и смеха (ФОТО)

Камп се налази у непосредној близини центра града у прекрасној шуми борова и маслина. У безбедним шаторима, подигнутим на бетонским подестима бораве деца од 8 до14 година по групама, са одвојеним мушким и женским делом.

"Боравак у кампу кошта 30 евра по детету, за десет дана, а остале трошкове дотира грчка држава. Уколико родитељи не могу да плате ни 30 евра, а њихово дете задовољава услове, боравак у кампу је потпуно бесплатан", каже управник Василис Евагеолу.

Током боравка, деца имају све услове, од санитарно-техничких, пет оброка дневно који се спремају на лицу места у кухињи, као и многобројне активности. 

Ту је и амбуланта са стално дежурним лекаром, који такође спава у једном од шатора.

Поред одласка на плажу и купања у мору, деци су на располагању спортски терени, а увече на бини-амфитетру одвијају се многе представе и приредбе са аниматорима, где деца могу да покажу сву своју креативност.

Такође, у кампу, повремено бораве пензионерске групе из Грчке, Србије и других земаља.

Коментара: 0


#   Србија   деца   социјално угрожени   спортски терен   Волви (Грчка)   Ставрос (Грчка)   Дечји камп
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима