Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Џедаји заштитници од короне - маске које уједињују (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

Ниш 31.03.2020. Јужна Србија Инфо

У времену када смо одвојени великом баријером - уједињење око једне акције звучало је као велики изазов. Испоставило се да је забринутост око пандемије у људима пробудила хуманост какву често не препознамо у нормалним условима. Ова акција заснива се на обичном комаду тканине.

Џедаји заштитници од короне - маске које уједињују (ВИДЕО)

Саопштење преносимо у целости...

Иницијатива шивења памучних маски створила се из препознавања недостатка заштите за раднике у здравству, војсци - у првим борбеним редовима (уз помен и цивилног становништва).

Џедајски покрет и Невена Крагић су покренули акцију "ЗаштитиЛице" и уз јасно дефинисану логистику и волонтере, консултације са стручњацима из здравства, адвокатима, уз помоћ златних руку шивача, и добру вољу донатора, визионара, бораца, позитиваца... успели да за кратко време прикажу добре резултате. Важно је напоменути и да ове маске НЕ ШТИТЕ од вируса, али су добра прва помоћ у форми футроле-џепа за микрофибер платно које даје конкретнију заштиту.

У овом тренутку, након бројних изазова које смо превазишли, за само 10 дана од самог почетка акције:

• Оформили смо прикупљање новчаних средстава на платформи донације.рс

• Добили смо велику донацију од 500м материјала од италијанско-бугарске компаније "Е. Морилио" & Дика (Пирот) што је још око 6000 до 8000 маски (радимо две величине)

• Придружила нам се пријатељица која може да кроји до 4000 маски дневно - до тада са својим ограниченим капацитетима нисмо могли ни да сањамо ту количину

• УНБОX.рс нам је на 3Д штампачу направио 5 паспул апарата - за прављење везивних трака за маске

• Због тренутног стања, сви погони који би могли да се евентуално укључе у производњу су на принудном одмору и све се своди на изванредну помоћ кућних произвођача - располагали смо једном радионицом скромних капацитета, да би нам се у међувремену јавило преко 40  шнајдера/ки које ћемо моћи да упослимо.

• Потписали уговор о донацији  са Клиничким Центром Ниш који тренутно потражују највећи број маски 

Циљ нам је донирати 15.000 маски до краја акције, односно до исцрпљивања расположивих ресурса, па ће од следеће недеље наше епизоде бити богатије записима о уручењу маски.

У контакту смо са институцијама: Клинички Центар, Нурдор, НОРБС, кућна нега, Независни Синдикат Полиције, помоћ Косовском Поморављу ... сви први борбени редови против корона-вируса...

За све вас који нас питају за маску-две, молимо за мало стрпљења, разумевања... јер и ми маштамо о комбију из којег би бацали маску свакоме на кога наиђемо или доставили лично на сваку адресу.   

Џедаји се од срца ЗАХВАЉУЈУ СВИМА који ову акцију подржавају новчано на донације.рс, кроз донацију материјала (памука), кроз физичку радну снагу, кроз логистику, кроз уступање свог времена, машина, оброка, кроз свако "како могу да помогнем", свако дељење наших објава, јер нам то помаже да допремимо маске онима којима су најпотребније!

Хвала унапред!

https://www.donacije.rs/projekat/maske-korona-jug/
https://www.facebook.com/NiskiDzedajskiPokret/
https://www.facebook.com/groups/234862931000592/?ref=br_rs
i kontaktom na mail ZASTITILICE@gmail.com za sva pitanja kako učestvovati u akciji!

https://youtu.be/LWO4jimRdVQ

Коментара: 0


#   Ниш   хуманитарна акција   Џедаји   Џедајкон   Коронавирус   заштитне маске
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима