Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Едукација и игра: Полетарац у саобраћају

rssBookmark and Share

Ниш 06.10.2019. Јужна Србија Инфо

У суботу 5. октобра 2019. у Одреду извиђача „Лола“ одржана је једнодневна активност за најмлађе чланове извиђачке организације.

Едукација и игра: Полетарац у саобраћају

Традиционална акција „Полетарац у саобраћају“ ове године окупила је 32 екипе из нишких одреда. Учествовало је 170 полетараца и пчелица у пратњи 27 водника, док је у организацији учествовало 25 чланова из „Лоле“.

Упркос облацима и недостатку сунца, насмејани малишани уживали су и научили нешто ново о саобраћају и кретању у њему. Учесници такмичења били су ученици од првог до четвртог разреда (од 9 до 11 година), који су заједно са својим предводницима прелазили стазу и обилазили базе на Пантелеју.

На базама су их чекале занимљиве игре у којима су истовремено показали своју спретност и брзину. Научили су нове саобраћајне и обновили знање о путним знаковима. По мишљењу неких такмичара, најзанимљивија игрица била је гађање балона пикадо стрелицама. Након сваког погођеног балона добијали су нови део слагалице, а коначна слика био је неки од саобраћајних знакова. Након стазе, одржана је игра за предводнике, у којој су они имали задатак да носом гурају лоптицу по бетону, а затим да поједу задржај лоптице – бибер, куркуму и друге зачине.

На крају такмичења, неизвестан и узбудљив део био је проглашење победника. Прво и друго место освојиле су екипе из Одреда извиђача „Јосиф Панчић“, док је треће место припало екипи Одреда извиђача „Лола“. Ово је био још један дан за памћење и почетак нових извиђачких пријатељстава, а сада бројимо дане до следећег „Полетарца у саобраћају“ и очекујемо нове другаре. 

 

Коментара: 0


#   Ниш   саобраћај   едукација   ОИ Лола (извиђачи)   Полетарац у саобраћају
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима