Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Edukacija i igra: Poletarac u saobraćaju

rssBookmark and Share

Niš 06.10.2019. Južna Srbija Info

U subotu 5. oktobra 2019. u Odredu izviđača „Lola“ održana je jednodnevna aktivnost za najmlađe članove izviđačke organizacije.

Edukacija i igra: Poletarac u saobraćaju

Tradicionalna akcija „Poletarac u saobraćaju“ ove godine okupila je 32 ekipe iz niških odreda. Učestvovalo je 170 poletaraca i pčelica u pratnji 27 vodnika, dok je u organizaciji učestvovalo 25 članova iz „Lole“.

Uprkos oblacima i nedostatku sunca, nasmejani mališani uživali su i naučili nešto novo o saobraćaju i kretanju u njemu. Učesnici takmičenja bili su učenici od prvog do četvrtog razreda (od 9 do 11 godina), koji su zajedno sa svojim predvodnicima prelazili stazu i obilazili baze na Panteleju.

Na bazama su ih čekale zanimljive igre u kojima su istovremeno pokazali svoju spretnost i brzinu. Naučili su nove saobraćajne i obnovili znanje o putnim znakovima. Po mišljenju nekih takmičara, najzanimljivija igrica bila je gađanje balona pikado strelicama. Nakon svakog pogođenog balona dobijali su novi deo slagalice, a konačna slika bio je neki od saobraćajnih znakova. Nakon staze, održana je igra za predvodnike, u kojoj su oni imali zadatak da nosom guraju lopticu po betonu, a zatim da pojedu zadržaj loptice – biber, kurkumu i druge začine.

Na kraju takmičenja, neizvestan i uzbudljiv deo bio je proglašenje pobednika. Prvo i drugo mesto osvojile su ekipe iz Odreda izviđača „Josif Pančić“, dok je treće mesto pripalo ekipi Odreda izviđača „Lola“. Ovo je bio još jedan dan za pamćenje i početak novih izviđačkih prijateljstava, a sada brojimo dane do sledećeg „Poletarca u saobraćaju“ i očekujemo nove drugare. 

 

Komentara: 0


#   Niš   saobraćaj   edukacija   OI Lola (izviđači)   Poletarac u saobraćaju
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima