Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Едукација средњошколаца о безбедности у саобраћају: Превенција и сигурност

rssBookmark and Share

Ниш 07.04.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Прошле недеље у препуној сали нишке Гимназије "9. мај", одржан је едукативни семинар о безбедности у саобраћају, у организацији Градске општине Медијана и у сарадњи са Центром за друштвено деловање.

Едукација средњошколаца о безбедности у саобраћају: Превенција и сигурност

Предавач на семинару био је Милан Митић из Пожаревца, сарадник и промотер Агенције за безбедност у саобраћају, чија је животна прича послужила као снажна подлога за ову важну тему.

Митић, који је пре 14 година преживео тешку саобраћајну несрећу, произашлу из неодговорне вожње мотоцикла без кациге и са конзумираним алкохолом, поделио је своје искуство са средњошколцима, истичући важност поштовања прописа и свести о безбедности како би се спречиле саобраћајне несреће.

Ова врста предавања има изузетан значај у подизању свести о безбедности у саобраћају међу младима, те ће тако ове године Митићева прича бити чута и од стране средњошколаца нишких гимназија "Светозар Марковић" и "Бора Станковић".

Кроз кратки документарни филм "1 у 10 милиона", видео клипове и своју животну причу, Митић је пренео важне поруке о безбедности у саобраћају, а посебно је истакао значај едукације од најранијег узраста. Користећи тзв. "пијане" наочаре, демонстрирао је ученицима како "пијан возач" доживљава околину, упозоравајући на штетност конзумирања алкохола пре вожње.

Овим семинаром, Градска општина Медијана наставља са едукацијом младих о безбедности у саобраћају, свесна да је превенција кључна за стварање сигурнијег и одговорнијег друштва.


#   Ниш   саобраћај   семинар   безбедна вожња   Гимназија 9. мај
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима