Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Edukacija srednjoškolaca o bezbednosti u saobraćaju: Prevencija i sigurnost

rssBookmark and Share

Niš 07.04.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Prošle nedelje u prepunoj sali niške Gimnazije "9. maj", održan je edukativni seminar o bezbednosti u saobraćaju, u organizaciji Gradske opštine Medijana i u saradnji sa Centrom za društveno delovanje.

Edukacija srednjoškolaca o bezbednosti u saobraćaju: Prevencija i sigurnost

Predavač na seminaru bio je Milan Mitić iz Požarevca, saradnik i promoter Agencije za bezbednost u saobraćaju, čija je životna priča poslužila kao snažna podloga za ovu važnu temu.

Mitić, koji je pre 14 godina preživeo tešku saobraćajnu nesreću, proizašlu iz neodgovorne vožnje motocikla bez kacige i sa konzumiranim alkoholom, podelio je svoje iskustvo sa srednjoškolcima, ističući važnost poštovanja propisa i svesti o bezbednosti kako bi se sprečile saobraćajne nesreće.

Ova vrsta predavanja ima izuzetan značaj u podizanju svesti o bezbednosti u saobraćaju među mladima, te će tako ove godine Mitićeva priča biti čuta i od strane srednjoškolaca niških gimnazija "Svetozar Marković" i "Bora Stanković".

Kroz kratki dokumentarni film "1 u 10 miliona", video klipove i svoju životnu priču, Mitić je preneo važne poruke o bezbednosti u saobraćaju, a posebno je istakao značaj edukacije od najranijeg uzrasta. Koristeći tzv. "pijane" naočare, demonstrirao je učenicima kako "pijan vozač" doživljava okolinu, upozoravajući na štetnost konzumiranja alkohola pre vožnje.

Ovim seminarom, Gradska opština Medijana nastavlja sa edukacijom mladih o bezbednosti u saobraćaju, svesna da je prevencija ključna za stvaranje sigurnijeg i odgovornijeg društva.


#   Niš   saobraćaj   seminar   bezbedna vožnja   Gimnazija 9. maj
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima