Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Енергетска ефикасност: У Прокупљу потписано 120 уговора са домаћинствима

rssBookmark and Share

Прокупље 06.10.2022. Јужна Србија Инфо

Потписивањем уговора између Града Прокупља и извођача радова, данас је у Прокупљу почела реализација пројекта енергетске санације зграда и приватних објеката. Том приликом, градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић је истакао да је Град Прокупље међу првима завршио комплетну процедуру и започео реализацију овог пројекта.

Енергетска ефикасност: У Прокупљу потписано 120 уговора са домаћинствима

–  Задовољство ми је што смо данас уручили уговоре са извођачима радова, а наредних дана они ће бити потписани и са физичким лицима. Укупно  ће бити потписано 120 уговора чија је вредност 14.700.000 динара, што је половина од 30 милиона  опредељених за реализацију овог програма у Прокупљу. Пројекат се односи на неколико компоненти које су од великог значаја за грађане Прокупља, за град и државу Србију, јер ће уштеде у енергији донети корист свима, посебно сада у време велике енергестске кризе, казао је Аранђеловић. Како истиче, овим уговором ће се финансирати спољашња изолација објеката, омотач и отвори на објектима, као и уградња котлова и топлотних пумпи.

– Честитам свима који су ову могућност и помоћ државе искористили за веома значајну ствар а то је уштеда енергије. Највеће интересовање је било за финансирање замене столарије, за које смо доделили 109 уговора, казао је Аранђеловић и истакао да се пројекат финансира са 50 одсто средстава док другу половину обезбеђују лица која су потписала уговор.То значи да предстоји још један јавни позив до краја ове и почетка наредне године, а поред  спољашне изолације објеката, средства из овог програма намењена су и за уградњу соларних панела, котлова и топлотних пумпи.

Градоначелник је овом приликом позвао грађане да на време припреме документацију и конкуришу на неком од наредних јавних позива, јер, како каже, уштеду у потрошњи електричне енергије оствариће и грађани и Град и држава.


#   Прокупље   грејање   изолација   енергетска ефикасност   Милан Аранђеловић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима