Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Фирма "Ултра коп" у власништву вође навијача Црвене звезде, са само шест запослених, добија тендере милионске вредности у ЕПС-у

Bookmark and Share

14.05.2017. Инсајдер

Иза фирме Ултракоп, која је ангажована као подизвођач на послу за јавно предузеће ЕПС, стоји Марко Вучковић- један од вођа навијача Црвене звезде. У одговору Инсајдеру, ЕПС наводи да ова фирма, која према финансијском извештају за 2015. има шест запослених, испуњава све капацитете за уговорени посао, пише Инсајдер.

insajder.net
insajder.net

Како је Инсајдер раније писао, Фирма Ултра коп основана је у јулу 2015, а регистрована је за грађевинске радове.

Само осам месеци од оснивања Ултра коп је као део конзорцијума, уз још две фирме, победио на тендеру Аеродрома Никола Тесла за радове на градњи ограде периметра, укупне вредности 41,8 милиона динара.

Месец дана касније, конзорцијум предвођен компанијом Јужна Бачка уводи Ултра коп као подизвођача и у посао на градњи мреже на подручју огранака електродистрибуција Зрењанин и Панчево.

Тендер за посао на ком је као подизвођач ангажован Ултра коп расписао је ЕПС, а планирано је да се радови изводе по фазама до јула 2017. Вредност те набавке је 140 милиона динара.

ЕПС је поверио посао овај посао фирмама Ултра коп и МЦ Цорона. Занимљиво је да се у тендерској документацији за уговорање овог посла наводило да је потребно да фирме имају најмање 34 запослених са специфичним квалификацијама.

Према финансијским извештајима за 2015. годину ове две фирме заједно имају 34 запослених, док Ултра коп запошљава само шест.

Међутим, у одговору Инсајдеру, ЕПС наводи да „Ултра коп“ испуњава захтеве кадровског капацитета ангажујући 12 особа, а да се у тендерској документацији наводи да једна особа може да испуњава више тражених услова, што значи да може да има више личних лиценци односно да буде и електро и грађевинске струке или да има више категорија возачке дозволе.

„У заједничкој понуди, фирма „Ултра коп“ конкретно доказује кадровски капацитет за једног дипломираног грађевинског инжењера са лиценцом 410, девет од 10 захтеваних радника грађевинске струке, два од три возача са Ц и Е категоријама возачке дозволе. То значи да 12 особа које ангажује „Ултра коп“ испуњава захтеве кадровског капацитета, док је на сличан начин, други учесник заједничке понуде, фирма „МЦ Цорона“, доставио доказе за преостале тражене капацитете“ наводи се у одговору ЕПС-а Инсајдеру.

Како је законски рок за достављање финансијских извештаја фирми за претходну годину крај следеће године, није могуће проверити да ли је фирма Ултра коп у међувремену запослила још људи.

 

Коментара: 0


#   ЕПС   навијачи   Црвена Звезда ФК   тендер   Никола Тесла   возачке дозволе   Ултра коп   Марко Вучковић
@EPSsnabdevanje @crvenazvezdafk @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима