Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Гардероба, ђачки прибор и играчке за децу из социјално угрожених породица у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 06.08.2021. Јужна Србија Инфо

Црвени крст из Прокупља током протеклог месеца поделио је укупно 143 пакета са основним животним намирницама социјално најугроженијим становницима у Прокупљу и на сеоском подручју.

Гардероба, ђачки прибор и играчке за децу из социјално угрожених породица у Прокупљу

Како су казали из те организације пакети који садрже уље, со, шећер, брашно, пиринач, тестенину, кромпир, пасуљ и друге основне животне намирнице, подељени су социјално угроженим породицама и то у селу Житни Поток 41 пакет, Велика Плана 39, Доња Трнава 26 и Џигољ 20 и на градском подручју 17.

Средства за куповину ових пакета обезбедила је управа Града Прокупља.

Поред овога у току је и подела пакета са гардеробом, обућом, ђачким прибором и играчкама, намењених деци али и одраслима из социјално угрожених породица.

Ове пакета до сада су добили социјално угрожени у Прокупљу и у селима Житни Поток и Балиновац, а у наредним данима добиће их и становници других прокупачких села.

Како су казали у прокупачком Црвеном крсту ради се о гардероби, обући и играчкама које су крајем ове школске године прикупили прокупачки гимназијалци као помоћ српској деци на Косову и Метохији, али им царински органи на прелазу Мердаре нису дозволили да је испоруче онима којима је била намењена.

Како су казали активисти Црвеног крста у договору са организаторима те акције одлучено је да се прикупљена  гардероба, ђачки прибор и играчке поделе деци у прокупачком крају.


#   Прокупље   Црвени крст орг.   социјално угрожени   Доња Трнава   школски прибор   гардероба   играчке
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима