Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Garderoba, đački pribor i igračke za decu iz socijalno ugroženih porodica u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 06.08.2021. Južna Srbija Info

Crveni krst iz Prokuplja tokom proteklog meseca podelio je ukupno 143 paketa sa osnovnim životnim namirnicama socijalno najugroženijim stanovnicima u Prokuplju i na seoskom području.

Garderoba, đački pribor i igračke za decu iz socijalno ugroženih porodica u Prokuplju

Kako su kazali iz te organizacije paketi koji sadrže ulje, so, šećer, brašno, pirinač, testeninu, krompir, pasulj i druge osnovne životne namirnice, podeljeni su socijalno ugroženim porodicama i to u selu Žitni Potok 41 paket, Velika Plana 39, Donja Trnava 26 i Džigolj 20 i na gradskom području 17.

Sredstva za kupovinu ovih paketa obezbedila je uprava Grada Prokuplja.

Pored ovoga u toku je i podela paketa sa garderobom, obućom, đačkim priborom i igračkama, namenjenih deci ali i odraslima iz socijalno ugroženih porodica.

Ove paketa do sada su dobili socijalno ugroženi u Prokuplju i u selima Žitni Potok i Balinovac, a u narednim danima dobiće ih i stanovnici drugih prokupačkih sela.

Kako su kazali u prokupačkom Crvenom krstu radi se o garderobi, obući i igračkama koje su krajem ove školske godine prikupili prokupački gimnazijalci kao pomoć srpskoj deci na Kosovu i Metohiji, ali im carinski organi na prelazu Merdare nisu dozvolili da je isporuče onima kojima je bila namenjena.

Kako su kazali aktivisti Crvenog krsta u dogovoru sa organizatorima te akcije odlučeno je da se prikupljena  garderoba, đački pribor i igračke podele deci u prokupačkom kraju.

Komentara: 0


#   Prokuplje   Crveni krst org.   socijalno ugroženi   Donja Trnava   školski pribor   garderoba   igračke
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima