Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ГО Медијана уручена награда за учешће у наградној игри „Узми рачун и победи“

rssBookmark and Share

Ниш 03.07.2018. Јужна Србија Инфо

Градској општини Медијана, као и осталим општинама награђеним у наградној игри „Узми рачун и победи“ НАЛЕД-а и Министарства државне управе и локалне самоуправе уручен је ваучер у износу од по 23.000 евра.

ГО Медијана уручена награда за учешће у наградној игри „Узми рачун и победи“

„Новац ће бити искоришћен у складу са правилима организатора наградне игре, али и у складу са жељама и потребама становника општине. Захваљујући грађанима, који су показали изузетну савесност и преданост у борби против сиве економије нишки Дом здравља добиће ултразвучни апарат, за који ће бити утрошена добијена средства“, рекао је председник Градске општине  Медијана Небојша Коцић.

-Грађани Медијане гласали су за три понуђена пројекта: куповину ултразвучног апарата за нишки Дом здравља, набавку паметних интерактивних табли за 11 основних школа и куповину возила за потребе корисника Геронтолошког центра у Нишу. Шта ће бити купљено од тих пара одлучили су сами грађани Ниша, додао је Коцић. 

Иначе, уручењу награда присуствовала су чак три министра, министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић, министар за рад борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министар пољопривреде Бранислав Недимовић, али и представници Пореске управе и НАЛЕД-а.

„Успели смо да проблем сиве економије избацимо у први план, доказ за то је 11 милиона коверата с рачунима за наградну игру „Узми рачун и победи“  које су грађани послали рекао је  Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије Бранислав Недимовић који је и председник Координационог тела Владе Србије за сузбијање сиве економије и додао да се смањује сива економија и да се повећава наплата пореских прихода.    
Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић посебно се осврнуо на такмичење градова и општина у оквиру наградне игре „Узми рачун и победи“ и истакао да су грађани Беле Паланке, Блаца, Димитровграда, Кикинде, Куле, Медијане, Савског венца, Врања и Врбаса одговорним понашањем помогли да њихове заједнице освоје наградни фонд од по 23.000 евра за улагање у пројекте од јавног значаја.

„Истраживање које смо спровели показује да је наградна игра „Узми рачун и победи“ мотивисала 35 одсто грађана да траже рачуне за купљену робу. То значи да је наградна игра испунила свој циљ“, рекла је извршна директорка НАЛЕД-а Виолета Јовановић.

Медијана је освојила друго место у категорији великих општина. У категорији великих општина бољи од Медијане били су Врањанци, док је треће место заузела Кикинда.

Највише коверата у наградној игри „Узми рачун и победи“ стигло је из Београда, Новог Сада и Ниша. Нишлије су послале укупно 407.034, а више од половине, чак 219.338 коверата пристигло је са територије Градске општине Медијана.

 

Коментара: 0


#   Ниш   Дом здравља   Медијана градска општина   Бранко Ружић   Зоран Ђорђевић   градске општине   Бранислав Недимовић   наградна игра   Узми рачун и победи (наградна игра)   Небојша Коцић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима