Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од награде "Узми рачун и победи," ултразвук за Дом здравља у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 08.10.2018. Јужна Србија Инфо

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић предао је данас на употребу Ултразвучни апарат Дому здравља у Нишу, а који су обезбедили грађани општине од средстава овогодишње Наградне игре „Узми рачун и победи“.

Од награде "Узми рачун и победи," ултразвук за Дом здравља у Нишу

Тиме су, по речима председника Коцића, сами грађани слањем рачуна обезбедили виши ниво здравствених услуга, не само за подручје Градске општине Медијана, већ и Ниша и градова и општина који му гравитирају.

-Грађани су слањем рачуна донели својој општини друго место у рангу великих општина, и ја им се овом приликом још једном захваљујем. У складу са правилима организатора наградне игре, НАЛЕД-ом и Министарством за државну управу и локалну самоуправу гласали су за три понуђена пројекта: куповину ултразвучног апарата за нишки Дом здравља, набавку паметних интерактивних табли за 11 основних школа и куповину возила за потребе корисника Геронтолошког центра у Нишу. Одлучили су да то буде ултразвучни апарат за Дом здравља у Нишу који им данас предајемо на коришћење – каже први човек нишке општине и додаје: - Настављамо на овај начин сарадњу са Домом здравља у Нишу. Пре 15-ак дана отворили смо Школу родитељства као припрему за будуће родитеље, и планирамо да и даље помажемо рад ове установе са циљем побољшања квалитета здравствених услуга. Захваљујем директору Милораду Јеркану на пруженој руци сарадњи и позивам да и даље будемо партнери, јер ће увек имати подршку општине на којој се Дом здравља налази, додаје Коцић.

Директор нишког Дома здравља др Милорад Јеркан напомиње да ће нови ултразвучни апарат знатно допринети бољој и квалитетнијој дијагностици а која је основа правилног лечења.

-Захваљујем председнику Градске општине Медијана Небојши Коцићу а пре свега грађанима ове општине који су учествовали а потом се и изјаснили да добијена средства од наградне игре усмере у набавку Ултразвучног апарата. Први снимци говоре да је одличне резолуције и да ће бити од великог значаја за рад наших лекара и лечење пацијената – нагласио је др Јеркан.

У наградној игри „Узми рачун и победи 2018“ и сузбијању сиве економије Градска општина Медијана заузела је друго место у рангу великих општина. Грађани Ниша послали су укупно 407.034 коверата, а више од половине, чак 219.338 коверата пристигло је са територије Градске општине Медијана. Награда је вредна 23 хиљаде евра.

 


#   Ниш   Дом здравља   Медијана градска општина   Милорад Јеркан   ултразвук   градске општине   Градска општина   Узми рачун и победи (наградна игра)   Небојша Коцић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима