Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Медијанин базар здравља - све услуге важне, здравље на првом месту

rssBookmark and Share

Ниш 02.06.2019. Јужна Србија Инфо

Више од 500 грађана Ниша проверило је јуче основне здравствене параметре на првом овогодишњем Базару здравља у организацији Градске општине Медијана и нишког Дома здравља. Највећа нишка општина је учешћем у Базару здравља наставила досадашњу успешну сарадњу са нишким Домом здравља.

Медијанин базар здравља - све услуге важне, здравље на првом месту

-Градска општина Медијана брине о грађанима колико год је могуће у свим областима, али здравље мора да буде приоритет. Дому здравља смо прошле године обезбедили нови ултразвучни апарат, помогли отварање Школе родитељства, одазивамо се свим акцијама које организују, па и Базару здравља који лекаре доводи на праг нашим грађанима, каже председник Градске општине Медијана Небојша Коцић, подсетивши да се превентивни прегледи организују и за запослене у управи ове општине.

Нишлије који живе на Булевару Немањића или су ту били у пролазу, бесплатно су између осталог могли су да провере ниво шећера у крви, измере притисак, послушају савете у оквиру саветовалишта за младе, најмлађи добију савете за правилно одржавање зуба. Према подацима лекарских екипа које су данас радиле на отвореном код сата у Светосавском парку, за два сата колико је трајао Базар здравља обављено је више од 1500 услуга.

По речима др Милорада Јеркана, директора нишког Дома здравља, циљ акције је превенција болести и приближавање основних здравствених услуга грађанима. Једна од њих већ је организована у Нишкој Бањи а биће их још током године и на подручју осталих општина.

 


#   Ниш   Дом здравља   Медијана градска општина   Милорад Јеркан   градске општине   Градска општина   Базар здравља   Небојша Коцић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима