Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Medijanin bazar zdravlja - sve usluge važne, zdravlje na prvom mestu

rssBookmark and Share

Niš 02.06.2019. Južna Srbija Info

Više od 500 građana Niša proverilo je juče osnovne zdravstvene parametre na prvom ovogodišnjem Bazaru zdravlja u organizaciji Gradske opštine Medijana i niškog Doma zdravlja. Najveća niška opština je učešćem u Bazaru zdravlja nastavila dosadašnju uspešnu saradnju sa niškim Domom zdravlja.

Medijanin bazar zdravlja - sve usluge važne, zdravlje na prvom mestu

-Gradska opština Medijana brine o građanima koliko god je moguće u svim oblastima, ali zdravlje mora da bude prioritet. Domu zdravlja smo prošle godine obezbedili novi ultrazvučni aparat, pomogli otvaranje Škole roditeljstva, odazivamo se svim akcijama koje organizuju, pa i Bazaru zdravlja koji lekare dovodi na prag našim građanima, kaže predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić, podsetivši da se preventivni pregledi organizuju i za zaposlene u upravi ove opštine.

Nišlije koji žive na Bulevaru Nemanjića ili su tu bili u prolazu, besplatno su između ostalog mogli su da provere nivo šećera u krvi, izmere pritisak, poslušaju savete u okviru savetovališta za mlade, najmlađi dobiju savete za pravilno održavanje zuba. Prema podacima lekarskih ekipa koje su danas radile na otvorenom kod sata u Svetosavskom parku, za dva sata koliko je trajao Bazar zdravlja obavljeno je više od 1500 usluga.

Po rečima dr Milorada Jerkana, direktora niškog Doma zdravlja, cilj akcije je prevencija bolesti i približavanje osnovnih zdravstvenih usluga građanima. Jedna od njih već je organizovana u Niškoj Banji a biće ih još tokom godine i na području ostalih opština.

 


#   Niš   Dom zdravlja   Medijana gradska opština   Milorad Jerkan   gradske opštine   Gradska opština   Bazar zdravlja   Nebojša Kocić
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima