Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Медијана добила "Школу родитељства"

rssBookmark and Share

Ниш 18.09.2018. Јужна Србија Инфо

Нишки Дом здравља и Градска општина Медијана добили су Школу родитељства чиме је реализована иницијатива највеће нишке општине и ове установе стара скоро годину дана, a у сарадњи са Министарством здравља и Компанијом "Роса".

Медијана добила "Школу родитељства"

-Градска општина Медијана је још у септембру прошел године покренула иницијативу за отварање Школа родитељства у договору са нишким Домом здравља, у намери да родитељима са нашег подручја олакшамо обавезу и посао родитељства. Министарство здравља и компанију Роса су имали слуха за то, прихватили позив да им будемо партнери а све зарад тога да будући родитељи на једном месту добију питања на одговоре које захтева улога оца и мајке  – рекао је на отварању председник Грасдске општине Медијана Небојша Коцић и нагласио:

-Захваљујем директору Дома здравља у Нишу, др Милораду Јеркану јер је имао слуха за заједничку идеју, посебно јер је њено остварење у интересу будућих родитеља, али и у складу са политиком председника Србије Александра Вучића у области пронаталитетне политике коју свим активностима здушно подржавамо – рекао је Коцић. 

Први човек највеће нишке општине подсетио је да је Медијана препознатљива по акцијама које имају за циљ проширење породице и бризи за најмлађе и нове генерације у целој Србији:

-Добитници смо награде „Поносна колевка“ по бризи за пронаталитетну политику и породице са троје и више деце, по оцени Покрета за децу три плус пети у Србији од 169 градова и општина, као једина градска општина. Прворођеном детету у недељи на територији општине дарујемо 10 хиљада динара, трећерођеном 120 000 динара, финансирамо вантелесну оплодњу за 20 парова са по 200 000 динара. Имамо ,,Картицу за маму и бебу’’ за попусте у више од 30 фирми из раличитих области рада, у поликлиникама, салонима, такси удружењима, рекао је Коцић уз напомену да је на подручју општине ове године око 1000 новорођене деце. Наша општина препознатљива је по префиксу „Медијана за бебу више“ и ми смо веома поносни на то – завршио је први човек Медијане. 

Директор нишког Дома здравља, др Милорад Јеркан захвалио је на свесрдној подршци општине Медијана на путу да и Ниш добије Школу родитељства.

-Председник општине је био један од иницијатора за отварање Школе родитељства, и повезао нас је све у овој акцији. Између 800 и 900 породиља прође кроз наш Дом здравља, а новинама које ће бити од данас у примени саветодавна улога наше установе и тима наших здравствених радника биће значајнија- рекао је др Јеркан захваливши и грађанима који су увек отворени за сарадњу и нове идеје.

У име Министарства здравља отварању је присуствовала Снежана Пантић Аксентијевић, која је нагласила да је нишка Школа родитељства двадесета у Србији, и највећа у трогодишњем пројекту у сарадњи са Роса компанијом, током којег је више од 5000 родитеља добило најразличите савете и разне врсте помоћи. 


#   Ниш   Дом здравља   Медијана градска општина   Милорад Јеркан   председник општине   Министарство здравља   Градска општина   Школа родитељства   Небојша Коцић   Медијана за бебу више   Роса компанија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима