Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Општина Медијана" позитвним примером наставља акцију, "За бебу више"

rssBookmark and Share

Ниш 17.09.2018. М.М. Јужна Србија Инфо

Сутра 18. септембра, у 11 часова у нишком Дому здраваља, почиње са радом "Школа родитељства" у орагнизацији највеће нишке општине, а у сарадњи са компанијом "Роса" и Домом здравља Ниш.

"Општина Медијана" позитвним примером наставља акцију, "За бебу више"

"Градска општина Медијана у Нишу је још пре годину дана покренула иницијативу за отварање "Школа родитељства" у договору са нишким Домом здравља, у најбољој намери да родитељима са нашег подручја, олакшамо овај, не увек баш увек лак "посао" родитељства. Више пута смо контактирали Министарство здравља и компанију "Роса", изражавујући жељу да им будемо партнери у реализацији иницијативе која је данас и конкретизована и ми смо им веома захвални на томе", изјавио је Небојша Коцић председник ГО Медијана, уочи отварања "Школе родитељства".

Коцић је нагласио, да је "Медијана" препознатљива по позитивној пронаталној политици, посебно за породице са троје и више деце и да заузима виоско место по оцени по оцени "Покрета за децу три плус" и додао да средства које општина издваја за ту намену нису мала, и да се крећу до 120 000 динара, као и финансирање вантелесне оплодње за 20 парова, са по 200 000 динара.

"Ту је и већ позната "Картица за маму и бебу", која омогућава попусте у више од 30 различитих фирми, у поликлиникама, салонима, такси удружењима", подвукао је Коцић.

Свечано отврање "Школе родитељства", је сутра, 18. септембра, са почетком у 11 сати, у централној згради нишког Дома здравља.

Да подсетимо..

Република Србија и председник Александар Вучић, покренули су велику акцију унапређења пронаталитетне политике пре годину дана на територији целе земље.

Коментара: 0


#   Ниш   Дом здравља   наталитет   Александар Вучић   Медијана градска општина   Министарство здравља   Градска општина   Школа родитељства   Небојша Коцић   Медијана за бебу више   Роса компанија
@avucic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима