Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Град Врање донирао опрему саобраћајној полицији вредну 559 хиљада динара

rssBookmark and Share

Врање 28.05.2022. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић и његов помоћник Марjан Станковић са сарадницима уручили су начелнику Полициjске управе Врање, Саши Недељковићу и његовим сарадницима, опрему за рад локалне саобраћаjне полициjе.

Град Врање донирао опрему саобраћајној полицији вредну 559 хиљада динара

Поздрављаjући госте градоначелник Миленковић jе изразио задовољство што и ове године град може да донира опрему коjа ће допринети бољем раду саобраћаjне полициjе. ,,Настављамо лепу традициjу да од саобраћаjних казни коjе су наплаћене на териториjи града Врања купуjемо опрему коjа jе неопходна саобраћаjноj полициjи. На основу потреба и захтева ПУ Врање ми смо обезбедили опрему у вредности од 559.680,00 динара. Веруjемо да ће ова опрема допринети jош ефикасниjем раду, jер податак да су се прошле године од наплаћених казни по основу саобраћаjних прекршаjа у буџет града слила 22 милиона динара, говори да сте добро радили на терену. Циљ jе да се генерално повећа безбедност у саобраћаjу, а пре свега унапреди свест грађана о неопходности поштовања свих саобраћаjних прописа. Посебно смо поносни на чињеницу да смо jедна од првих локалних самоуправа коjа jе увела праксу да  из овог програма свака беба добиjе ауто седиште. Осим тога захваљуjући програму Савета за безбедност саобраћаjа средњошколци са дозволом за управљање мотоциклима сваке године добиjаjу мото кациге, а основци кациге и опрему за ролере, као и светла за бицикле. Такође, организоване су и броjне едукативне акциjе, како за младе, тако и за одрасле учеснике у саобраћаjу’’, рекао jе овом приликом градоначелник Миленковић. Он jе додао да jе у наредном периоду приориет наставак унапређења система видео надзора у саобраћаjу на териториjи града Врања, као и подизање свести о неопходности поштовања прописа код учесника у саобраћаjу, а самим тим и повећање безбедности.

Начелник Полициjске управе Врање Саша Недељковић, захвалио се на приjему у своjе лично и у име Министарства унутрашњих послова. ,,Локална самоуправа и Министарство унутрашњих послова улажу максималне напоре да се безбедност саобраћаjа подигне на што виши ниво, а све у циjу опште заштите становништва како на подручjу града, тако и округа, па и саме републике. Данашњи гест jе само jош jедна потврда наставка успешне сарадње града и ПУ Врање, а у интересу повећања безбедности грађана’’, истакао jе Недељковић.


#   Врање   донација   ПУ Врање   саобраћајна полиција   Слободан Миленковић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима