Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Grad Vranje donirao opremu saobraćajnoj policiji vrednu 559 hiljada dinara

rssBookmark and Share

Vranje 28.05.2022. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i njegov pomoćnik Marjan Stanković sa saradnicima uručili su načelniku Policijske uprave Vranje, Saši Nedeljkoviću i njegovim saradnicima, opremu za rad lokalne saobraćajne policije.

Grad Vranje donirao opremu saobraćajnoj policiji vrednu 559 hiljada dinara

Pozdravljajući goste gradonačelnik Milenković je izrazio zadovoljstvo što i ove godine grad može da donira opremu koja će doprineti boljem radu saobraćajne policije. ,,Nastavljamo lepu tradiciju da od saobraćajnih kazni koje su naplaćene na teritoriji grada Vranja kupujemo opremu koja je neophodna saobraćajnoj policiji. Na osnovu potreba i zahteva PU Vranje mi smo obezbedili opremu u vrednosti od 559.680,00 dinara. Verujemo da će ova oprema doprineti još efikasnijem radu, jer podatak da su se prošle godine od naplaćenih kazni po osnovu saobraćajnih prekršaja u budžet grada slila 22 miliona dinara, govori da ste dobro radili na terenu. Cilj je da se generalno poveća bezbednost u saobraćaju, a pre svega unapredi svest građana o neophodnosti poštovanja svih saobraćajnih propisa. Posebno smo ponosni na činjenicu da smo jedna od prvih lokalnih samouprava koja je uvela praksu da  iz ovog programa svaka beba dobije auto sedište. Osim toga zahvaljujući programu Saveta za bezbednost saobraćaja srednjoškolci sa dozvolom za upravljanje motociklima svake godine dobijaju moto kacige, a osnovci kacige i opremu za rolere, kao i svetla za bicikle. Takođe, organizovane su i brojne edukativne akcije, kako za mlade, tako i za odrasle učesnike u saobraćaju’’, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Milenković. On je dodao da je u narednom periodu prioriet nastavak unapređenja sistema video nadzora u saobraćaju na teritoriji grada Vranja, kao i podizanje svesti o neophodnosti poštovanja propisa kod učesnika u saobraćaju, a samim tim i povećanje bezbednosti.

Načelnik Policijske uprave Vranje Saša Nedeljković, zahvalio se na prijemu u svoje lično i u ime Ministarstva unutrašnjih poslova. ,,Lokalna samouprava i Ministarstvo unutrašnjih poslova ulažu maksimalne napore da se bezbednost saobraćaja podigne na što viši nivo, a sve u ciju opšte zaštite stanovništva kako na području grada, tako i okruga, pa i same republike. Današnji gest je samo još jedna potvrda nastavka uspešne saradnje grada i PU Vranje, a u interesu povećanja bezbednosti građana’’, istakao je Nedeljković.

Komentara: 0


#   Vranje   donacija   PU Vranje   saobraćajna policija   Slobodan Milenković
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima