Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Grad Vranje donira saobraćajnu policiju

rssBookmark and Share

Vranje 24.02.2018. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i načelnik Policijske uprave Vranje Igor Živković potpisali su ugovor o materijalno-tehničkom opremanju Saobraćajne policije.

Grad Vranje donira saobraćajnu policiju

Tom prilikom gradonačelnik je istakao da Grad preduzima sve mere u nastojanju da obezbedi sigurnost svojih sugrađana i poboljša uslove sveukupne bezbednosti, a jedna od mera je nabavka ove opreme koja će policiji omogućiti efikasniji rad.

,,Ove godine obezbedili smo materijalno–tehničko opremanje Saobraćajne policije u vrednosti od milion i po dinara.

Ova oprema podrazumeva radio-komunikacionu opremu, multifunkcionalne aparate, kao i signalno-radnu opremu. Moram da napomenem da ovo nije jedina aktivnost Grada na polju poboljšanja saobraćajne bezbednosti svih učesnika. U proteklom periodu lokalna samouprava uredila je zone oko osnovnih škola postavljanjem fizičke zaštite u vidu ograda kako bi osigurala sigurno kretanje dece. Obnovili smo vertikalnu i horizontalnu signalizaciju pored škola, postavili platforme za zaustavljanje vozila i „ležeće policajce“, a u cilju prevencije neželjenih situacija, naš rad fokusiran je i na edukaciju najmlađih”, rekao je Milenković. U ime Policijske uprave, Igor Živković, načelnik PU Vranje zahvalio se gradskom rukovodstvu na angažovanju i obezbeđivanju opreme.

,,Materijalno-tehnička oprema namenjena je Saobraćajnoj policiji, ali je to ulaganje u lokalnu zajednicu u cilju unapređenja bezbednosti na području grada Vranja. Društveno-odgovorna lokalna samouprava doprinela je da stanje na teritoriji grada Vranja bude znatno bolje nego prošle godine, što pokazuju statistički podaci. Smanjen je broj saobraćajnih nezgoda i poginulih lica”, naglasio je Živković. Sredstva za opremu, obezbeđena su  prihodom od naplaćenih saobraćajnih kazni na teritoriji grada.


#   Vranje   donacija   PU Vranje   saobraćajna policija   lokalna samouprava   Slobodan Milenković   Igor Živković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima