Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Град Врање донира саобраћајну полицију

rssBookmark and Share

Врање 24.02.2018. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић и начелник Полицијске управе Врање Игор Живковић потписали су уговор о материјално-техничком опремању Саобраћајне полиције.

Град Врање донира саобраћајну полицију

Том приликом градоначелник је истакао да Град предузима све мере у настојању да обезбеди сигурност својих суграђана и побољша услове свеукупне безбедности, а једна од мера је набавка ове опреме која ће полицији омогућити ефикаснији рад.

,,Ове године обезбедили смо материјално–техничко опремање Саобраћајне полиције у вредности од милион и по динара.

Ова опрема подразумева радио-комуникациону опрему, мултифункционалне апарате, као и сигнално-радну опрему. Морам да напоменем да ово није једина активност Града на пољу побољшања саобраћајне безбедности свих учесника. У протеклом периоду локална самоуправа уредила је зоне око основних школа постављањем физичке заштите у виду ограда како би осигурала сигурно кретање деце. Обновили смо вертикалну и хоризонталну сигнализацију поред школа, поставили платформе за заустављање возила и „лежеће полицајце“, а у циљу превенције нежељених ситуација, наш рад фокусиран је и на едукацију најмлађих”, рекао је Миленковић. У име Полицијске управе, Игор Живковић, начелник ПУ Врање захвалио се градском руководству на ангажовању и обезбеђивању опреме.

,,Материјално-техничка опрема намењена је Саобраћајној полицији, али је то улагање у локалну заједницу у циљу унапређења безбедности на подручју града Врања. Друштвено-одговорна локална самоуправа допринела је да стање на територији града Врања буде знатно боље него прошле године, што показују статистички подаци. Смањен је број саобраћајних незгода и погинулих лица”, нагласио је Живковић. Средства за опрему, обезбеђена су  приходом од наплаћених саобраћајних казни на територији града.

Коментара: 0


#   Врање   донација   ПУ Врање   саобраћајна полиција   локална самоуправа   Слободан Миленковић   Игор Живковић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима