Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Грађани су се опустили, ресторани и туристички зимски центри "под лупом" инспекције

rssBookmark and Share

Блаце 13.02.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Дисциплина је попустила, грађани су се опустили, а медицински део Кризног штаба изражава забринутост и поручује да је извесно пооштравање мера уколико број позитивних и хоспитализованих настави да расте.

Копаоник - Фото: Јужна Србија Инфо
Копаоник - Фото: Јужна Србија Инфо

Помоћник министра здравља за инспекцијске послове Горан Стаменковић каже за РТС да ће инспектори на терену предузимати ригорозне мере, а да је у петак увече било интервенција на Копаонику.

"Санитарни инспектори су посебно ангажовани ових дана и неће имати државни празник, мораће да раде", истиче Стаменковић.

Истиче да ће на терену ових дана бити преко 1.500 људи, укључујући око 1.000 комуналних милиционара и инспектора локалних самоуправа.

"Сва правна лица која буду контролисана, сви предузетници, мораће да се суоче са одговорношћу и са изузетно ригорозним мерама које ће инспектори предузимати на терену, без икаквог изузетка", наглашава Стаменковић.

Каже да је за три и по месеца спроведено преко 270.000 надзора, преко 1.870 изречених прекршајних налога у укупном износу од око 79 милиона динара.

Истиче да ће ових дана "под лупом" посебно бити угоститељски објекти и туристички центри.

"Моја порука свим предузетницима је да корона редари морају да раде свој посао и да корисници услуга треба да знају и да их неко подсети на мере, јер када инспектор дође више нема упозоравања", каже Стаменковић.

Најригорознија мера која може бити изречена јесте затварање објекта на 72 сата након пражњења.

"Онај ко пружа услуге је дужан да те услуге држи у законским оквирима. Осим ношења заштитних маски, коришћења дезинфекционих средстава и поштовања дистанце, најважнија ствар је дозвољени број корисника", наводи Стаменковић.

Грађани кршење мера могу да пријаве на број телефона 064/88-11-405.

Коментара: 0


#   Блаце   Копаоник   хотел   Министарство здравља   комунална инспекција   угоститељски објекат   привремене мере   Горан Стаменковић   Коронавирус
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима