Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Građani su se opustili, restorani i turistički zimski centri "pod lupom" inspekcije

rssBookmark and Share

Blace 13.02.2021. RTS, Južna Srbija Info

Disciplina je popustila, građani su se opustili, a medicinski deo Kriznog štaba izražava zabrinutost i poručuje da je izvesno pooštravanje mera ukoliko broj pozitivnih i hospitalizovanih nastavi da raste.

Kopaonik - Foto: Južna Srbija Info
Kopaonik - Foto: Južna Srbija Info

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković kaže za RTS da će inspektori na terenu preduzimati rigorozne mere, a da je u petak uveče bilo intervencija na Kopaoniku.

"Sanitarni inspektori su posebno angažovani ovih dana i neće imati državni praznik, moraće da rade", ističe Stamenković.

Ističe da će na terenu ovih dana biti preko 1.500 ljudi, uključujući oko 1.000 komunalnih milicionara i inspektora lokalnih samouprava.

"Sva pravna lica koja budu kontrolisana, svi preduzetnici, moraće da se suoče sa odgovornošću i sa izuzetno rigoroznim merama koje će inspektori preduzimati na terenu, bez ikakvog izuzetka", naglašava Stamenković.

Kaže da je za tri i po meseca sprovedeno preko 270.000 nadzora, preko 1.870 izrečenih prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od oko 79 miliona dinara.

Ističe da će ovih dana "pod lupom" posebno biti ugostiteljski objekti i turistički centri.

"Moja poruka svim preduzetnicima je da korona redari moraju da rade svoj posao i da korisnici usluga treba da znaju i da ih neko podseti na mere, jer kada inspektor dođe više nema upozoravanja", kaže Stamenković.

Najrigoroznija mera koja može biti izrečena jeste zatvaranje objekta na 72 sata nakon pražnjenja.

"Onaj ko pruža usluge je dužan da te usluge drži u zakonskim okvirima. Osim nošenja zaštitnih maski, korišćenja dezinfekcionih sredstava i poštovanja distance, najvažnija stvar je dozvoljeni broj korisnika", navodi Stamenković.

Građani kršenje mera mogu da prijave na broj telefona 064/88-11-405.

Komentara: 0


#   Blace   Kopaonik   hotel   Ministarstvo zdravlja   komunalna inspekcija   ugostiteljski objekat   privremene mere   Goran Stamenković   Koronavirus
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima