Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почела ригорозна контрола поштовања мера, грађани имају две опције

Bookmark and Share

13.07.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Надлежни су кренули у ригорозну контролу поштовања свих противепидемијских мера. Санитарна и све друге инспекције, комунална милиција и инспекција у овом тренутку усмеравају надзоре према угоститељским објектима, туристичким центрима, објектима за организовање свадби и других прослава, али и јавном превозу, наводи за РТС помоћник министра здравља за инспекцијске послове Горан Стаменковић.

Фото: Јужна Србија Инфо архива
Фото: Јужна Србија Инфо архива

Горан Стаменковић је гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а навео да ће фокус бити на томе да ли се и колико поштује Наредба о радном времену и просторним ограничењима за време неповољне епидемиолошке ситуације.

"Кренули смо у ригорозну контролу свих поштовања противепидемијских мера. Фокус у надзору су контроле поштовања броја корисника услуга на одређеној површини – поштовање наредбе министра здравља да сваки објекат мора да има обавештење о површини, о броју могућих корисника у односу на квадратуру, у односу на могућност и пружање услуга. Посебно ћемо водити рачуна о дистанци и о ношењу заштитних маски", објашњава Стаменковић.

Наводи да су у првих 11 дана јула републичке и локалне инспекције извршиле 15.363 надзора, и како каже, није било изречених забрана коришћења објеката као што је то било у неком ранијем периоду.

"Имали смо 37 налога, док смо у јуну имали 242 налога и 11 забрана. Санитарна и све друге инспекције, Комунална милиција и Комунална инспекција као овлашћене инспекције у овом тренутку усмеравају надзоре према угоститељским објектима, туристичким центрима, према објектима за организовање свадби и других приватних прослава, према јавном превозу", објашњава гост Јутарњег дневника.

Пред грађанима су две опције 

Наводи да грађани имају две опције – да поштују мере или да их не поштују, што би, како каже, погоршало епидемиолошку ситуацију у земљи.

"Прва опција је да грађани због неког свог задовољства или своје одлуке апсолутно не поштују мере, да живе опуштеније, да се не вакцинишу и да своје здравље доведу да кажем у неку опасност и могући епидемиолошки ризик, а онда и велики здравствени ризик. А друга опција је да ипак живимо као и до сада са једном обазривошћу, са једним поштовањем, не само мера зато што су донете од Владе или министра здравља него због одговорности према другима у својој непосредној околини и према самом себи. Наравно и да се вакцинишемо. И сада свако од нас треба да дâ себи одговор – да ли ће кренути у једном или другом правцу", наводи Стаменковић.


#   инспекција   Министарство здравља   комунална инспекција   привремене мере   санитарна инспекција   Комунална милиција   ковид вакцина
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима