Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Гуглови извештаји показују да су грађани Србије битно смањили кретање

Bookmark and Share

03.07.2020.

У Србији је смањено кретање грађана услед коронавируса и то за 75 одсто. Срба има мање у ресторанима, кафићима, биоскопима, музејима и сличним објектима, показује извештај ове компаније

Гуглови извештаји показују да су грађани Србије битно смањили кретање

У Србији је смањено кретање грађана због вируса корона и то за 75 одсто према ресторанима, кафићима, биоскопима, музејима и сличним објектима, показује извештај компаније Гугл о кретању становништва.

Према последњим подацима за Србију које је Гугл објавио, у поређењу са основном вредношћу смањено је кретање око пијаца и продавница за 74 одсто, а посета парковима за 72 процента.

У извештају се за основну вредност, са којом се пореде тренутни подаци, узима одговарајући дан у недељи током периода од пет недеља између 3. јануара и 6. фебруара ове године.

Кретање грађана на станицама јавног превоза је мање за 80 одсто, а на радна места 81 одсто, док је промена у вези са местом пребивалишта само два одсто.

Можемо закључити да су грађани Србије углавном пажљиви и сагласни са препорукама струке када је реч о пандемији и борби против ковида 19.

 

Коментара: 0


#   Србија   Гугл   Коронавирус
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима