Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Guglovi izveštaji pokazuju da su građani Srbije bitno smanjili kretanje

Bookmark and Share

03.07.2020.

U Srbiji je smanjeno kretanje građana usled koronavirusa i to za 75 odsto. Srba ima manje u restoranima, kafićima, bioskopima, muzejima i sličnim objektima, pokazuje izveštaj ove kompanije

Guglovi izveštaji pokazuju da su građani Srbije bitno smanjili kretanje

U Srbiji je smanjeno kretanje građana zbog virusa korona i to za 75 odsto prema restoranima, kafićima, bioskopima, muzejima i sličnim objektima, pokazuje izveštaj kompanije Gugl o kretanju stanovništva.

Prema poslednjim podacima za Srbiju koje je Gugl objavio, u poređenju sa osnovnom vrednošću smanjeno je kretanje oko pijaca i prodavnica za 74 odsto, a poseta parkovima za 72 procenta.

U izveštaju se za osnovnu vrednost, sa kojom se porede trenutni podaci, uzima odgovarajući dan u nedelji tokom perioda od pet nedelja između 3. januara i 6. februara ove godine.

Kretanje građana na stanicama javnog prevoza je manje za 80 odsto, a na radna mesta 81 odsto, dok je promena u vezi sa mestom prebivališta samo dva odsto.

Možemo zaključiti da su građani Srbije uglavnom pažljivi i saglasni sa preporukama struke kada je reč o pandemiji i borbi protiv kovida 19.

 

Komentara: 0


#   Srbija   Gugl   Koronavirus
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima