Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хиљаде лампица на кући Станковића у Рујнику код Ниша

rssBookmark and Share

Ниш 02.01.2020. РТС, Јужна Србија Инфо

Окићени су градски тргови и улице, а и многи власници приватних кућа дали су машти на вољу. Нама је пажњу привукла једна кућа у Рујнику код Ниша.

Фото: РТС
Фото: РТС

Док се центар Ниша у свом новогодишњем издању шарени и сија, у селима је слика знатно другачија. Зато пажњу још више привлачи кућа породице Станковић у селу Рујник удаљеном од Ниша десетак километара.

Припремили: Јелена Мариновић и Зоран Ђорђевић
"Прођу кола, питају непознати људи да се сликају. Улазе у двориште, хвале и свиђа им се", каже Матија Станковић.

Почело је пре неколико година постављањем на кров лампица у дужини од сто метара. А Нову 2020. ово двориште и кућа дочекују са више од 80 комплета лампица укупне дужине око хиљаду метара и мноштвом других украса.

"Почели смо са кућом. Ту смо прво ставили. Онда сваке године све више и више, и то се проширило и сад је то што видите. Нове су пахуљице, јелка, звезде", наводи Марија Станковић.

Док је мајка задужена за креативни део, само постављање украса посао је синова и оца.

"Кићење траје 7-8 дана. Највећи проблем представља време, јер морамо да гледамо да буде лепо време јер има доста лампица које постављамо на великим висинама. Пењемо се на кров, на орах", објашњава Андрија Станковић.

Новогодишња чаролија код Станковића у Рујнику траје готово до краја јануара. А задовољство је, кажу, много веће од рачуна за струју.

ВИДЕО: РТС

Коментара: 0


#   Ниш   Нова година   Рујник   расвета   новогодишњи украси   Стојановић породица
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима