Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Hiljade lampica na kući Stankovića u Rujniku kod Niša

rssBookmark and Share

Niš 02.01.2020. RTS, Južna Srbija Info

Okićeni su gradski trgovi i ulice, a i mnogi vlasnici privatnih kuća dali su mašti na volju. Nama je pažnju privukla jedna kuća u Rujniku kod Niša.

Foto: RTS
Foto: RTS

Dok se centar Niša u svom novogodišnjem izdanju šareni i sija, u selima je slika znatno drugačija. Zato pažnju još više privlači kuća porodice Stanković u selu Rujnik udaljenom od Niša desetak kilometara.

Pripremili: Jelena Marinović i Zoran Đorđević
"Prođu kola, pitaju nepoznati ljudi da se slikaju. Ulaze u dvorište, hvale i sviđa im se", kaže Matija Stanković.

Počelo je pre nekoliko godina postavljanjem na krov lampica u dužini od sto metara. A Novu 2020. ovo dvorište i kuća dočekuju sa više od 80 kompleta lampica ukupne dužine oko hiljadu metara i mnoštvom drugih ukrasa.

"Počeli smo sa kućom. Tu smo prvo stavili. Onda svake godine sve više i više, i to se proširilo i sad je to što vidite. Nove su pahuljice, jelka, zvezde", navodi Marija Stanković.

Dok je majka zadužena za kreativni deo, samo postavljanje ukrasa posao je sinova i oca.

"Kićenje traje 7-8 dana. Najveći problem predstavlja vreme, jer moramo da gledamo da bude lepo vreme jer ima dosta lampica koje postavljamo na velikim visinama. Penjemo se na krov, na orah", objašnjava Andrija Stanković.

Novogodišnja čarolija kod Stankovića u Rujniku traje gotovo do kraja januara. A zadovoljstvo je, kažu, mnogo veće od računa za struju.

VIDEO: RTS

video...

Komentara: 0


#   Niš   Nova godina   Rujnik   rasveta   novogodišnji ukrasi   Stojanović porodica
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima