Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

И прокупачки ђаци у "зеленој зони" - сутра поново у школским клупама

rssBookmark and Share

Прокупље 31.08.2021. Јужна Србија Инфо

На подручју града Прокупља, све основне и средње школе налазе се у зеленој здравственој зони, тако да ће сви ученици 1. септембра кренути у школу и у учионицама имати часове у трајању од 45 минута.

И прокупачки ђаци у "зеленој зони" - сутра поново у школским клупама

И ове године је Град Прокупље традиционално за све прваке обезбедио бесплатне уџбенике и поклон пакете, који се састоје од ранца, качкета, мајице и светлеће наруквице.

Због задовољавајуће епидемиолошке ситуације, ђаци са подручја града Прокупља, сутра ће сести у школске клупе са маскама. Уколико због епидемиолошке ситуације дође до промена, школе ће бити обавештене, као и родитељи ђака, рекла је већница за просвету Града Прокупља Катарина Вељовић.

Она је додала да ће тим, који чине представници „Батута“ и Министарства просвете, пратити ситуацију на терену и мењати модел наставе у зависности од епидемиолошке ситуације.

Уколико се буде повећавао број заражених, прећи ће се на начин рада који је планиран за жуту здравствену зону. То онда значи да ће ученици седмог и осмог разреда прећи на комбиновани начин рада, тако што ће једна група ученика ићи у школу, а друга пратити наставу онлајн. Овај модел наставе примењиваће се за све ученике средњих школа. Уколико дођемо у црвену здравствену зону, то ће значити да сви ученици прелазе на онлајн наставу, нагласила је већница Катарина Вељовић.

Ове школске године на подручју града Прокупља, у први разред је уписано 372 ђака првака, док ће у четири средње школе кренути око 400 ученика.


#   Прокупље   школе   школска година   Коронавирус   зелена зона ђаци
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима