Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Млади пекари школарци уз епидемиолошке мере успешно настављају са праксом

rssBookmark and Share

Прокупље 20.02.2021. Јужна Србија Инфо

Практична настава у Пољопривредној школи “Радош Јовановић Сеља” обавља се уз примену свих епидемиолошки мера, а ученици који се школују на образовном профилу “пекар”, након појаве корона вируса, више не обављају праксу у градским пекарама већ у школској пекарској радионици и ђачком клубу.

Млади пекари школарци уз епидемиолошке мере успешно настављају са праксом

Професорка прехрамбене групе предмета Татјана Ранђеловић изјавила је да се практична настава, уз примену свих епидемиолошких мера, одржава по школском плану и програму.

-Знајући да је потражња за раднике пекарске струке у последње време велика, један од циљева школовања будућих пекара је тај да велики део времена проводе у школској пекари и ђачком клубу где се на практичан начин они уче вештинама и технологији прављења пекарских производа. Уз помоћ својих професора ђаци праве разне врсте пецива, лепиња и ситне колаче, изјавила је професорка Ранђеловић и додала да ђаци стечено знање у учионицама и кабинетима проширују на практичном делу наставе и да је изузетно велика мотивација и жеља ученика да што више стекну знања.


#   Прокупље   школе   пекари   ученици   Радош Јовановић Сеља ПШ   Коронавирус
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима